29 Μαρτίου, 2024

Φεστιβάλ Καννών: Έσκισε το φόρεμά της και προέβη σε γυμνή διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία! (photos)

Φεστιβάλ Καννών: Έσκισε το φόρεμά της και προέβη σε γυμνή διαμαρτυρία κατά του πολέμου στην Ουκρανία!

«Σταματήστε να μας βιάζετε», έγραφε στο κορμί της

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κόκκινο χαλί του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών όταν εμφανίστηκε μια ημίγυμνη ακτιβίστρια που θέλησε να αποδοκιμάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για την απομάκρυνσή της χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών ασφαλείας. Η γυναίκα έσκισε το φόρεμά της, αποκαλύπτοντας το γυμνό στήθος της όπου είχε ζωγραφίσει την ουκρανική σημαία και τη φράση «Σταματήστε να μας βιάζετε», ενώ κόκκινα αποτυπώματα χεριών φαίνονταν στους γλουτούς της.

φεστιβαλ-καννων

Η ακτιβίστρια φώναζε συνθήματα κατά της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, καθώς οι φρουροί την απομάκρυναν αφού πρώτα την τύλιξαν με ένα τζάκετ.

Η διαμαρτυρία σημειώθηκε λίγη ώρα πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας «Three Thousand Years of Longing», εν αναμονή της άφιξης των πρωταγωνιστών Ίντρις Έλμπα και Τίλντα Σουίντον.

φεστιβαλ-καννων

Πόλεμος Ουκρανία: 12 άμαχοι νεκροί, δεκάδες άλλοι τραυματίες στα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού στη Σεβεροντονιέτσκ

Τουλάχιστον 12 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν σε πλήγματα του πυροβολικού της Ρωσίας στην Σεβεροντονιέτσκ, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Παράλληλα, δυνάμεις της Ουκρανίας βομβάρδισαν την περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Ο Σερχίι Χαϊντάι, ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, κατηγόρησε μέσω Telegram τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως βομβαρδίζουν σπίτια. Ο ρωσικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές επιτίθενται στην πόλη από πρακτικά όλες τις πλευρές.

Είναι αδύνατη η επαλήθευση του αριθμού των θυμάτων του πολέμου, που διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες. Τόσο το Κίεβο, όσο και η Μόσχα σπανίως ανακοινώνουν απολογισμούς των απωλειών στις τάξεις των ενόπλων τους δυνάμεων.

Την περασμένη εβδομάδα, οι φιλορώσοι αυτονομιστές στη Ντανιέτσκ ανέφεραν πως 1.700 μαχητές τους σκοτώθηκαν. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός που έχει ανακοινώσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ήταν αυτός στα τέλη Μαρτίου που έκανε λόγο για 1.351 νεκρούς.

Στα μέσα Απριλίου, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλαγε για 3.000 ουκρανούς στρατιωτικούς νεκρούς. Ως αυτό το στάδιο, ο ΟΗΕ λέει ότι έχει επιβεβαιώσει πάνω από 3.800 θανάτους αμάχων. Ο απολογισμός των θυμάτων του πολέμου θεωρείται βέβαιο πως είναι πολύ πιο βαρύς στην πραγματικότητα.