Εξώδικο στον Τοτή Βερνίκο που διέκοψε την παράσταση βρίζοντας τους ηθοποιούς

Εξώδικο στον Τοτή Βερνίκο που διέκοψε την παράσταση βρίζοντας τους ηθοποιούς

Ο εφοπλιστής ζήτησε συγγνώμη μέσω επιστολής στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Προσβολές, βρισίδια και μια συγγνώμη που ακολούθησε κατόπιν εξωδίκου! Ενα αδιανόητο περιστατικό, με πρωταγωνιστή γνωστό εφοπλιστή, που συνέβη εν ώρα παράστασης στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο επικεφαλής του πολιτιστικού οργανισμού Ιάσονας Σωτηριάδης.

ithopoioi1

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε πως ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βερνίκος διέκοψε την παράσταση «Πεταλούδες στο στομάχι», σε κείμενο Ερις Κύργια και σύλληψη και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, βρίζοντας τους ηθοποιούς και «παγώνοντας» τόσο τους ίδιους όσο και τους θεατές.

ithopoioi

«Την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι”, ο θεατής Αλέξανδρος Κωνσταντίνος Βερνίκος απηύθυνε προς τους ηθοποιούς της παράστασης χαρακτηρισμούς που για λόγους κοσμιότητας δεν θα επαναλάβουμε. Μόλις βεβαιωθήκαμε από τους παριστάμενους για την ταυτότητα του συγκεκριμένου, διαμαρτυρηθήκαμε έντονα εξωδίκως. Συμπεριφορές τέτοιου είδους είναι όχι μόνο καταδικαστέες, αλλά και μη αποδεκτές από εμάς, ενώ ταυτόχρονα οφείλουμε να προστατεύσουμε τους ηθοποιούς της παράστασης, όλους τους εργαζομένους, συντελεστές, θεατές αλλά και το θέατρό μας, που στα 26 χρόνια της λειτουργίας του δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ παρόμοιο ζήτημα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στα social media.

vernicos
Ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βερνίκος με τη σύζυγό του Μάρθα

Το εξώδικο που έλαβε οδήγησε τον εφοπλιστή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη μέσω επιστολής που απέστειλε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. «Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, κατά τη διάρκεια της παράστασης “Πεταλούδες στο στομάχι” θα ήθελα να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από τους ηθοποιούς, τους συντελεστές και τους θεατές της παράστασης, διότι αντελήφθην ότι με τα λεγόμενά μου δημιούργησα αναστάτωση και τους έθιξα, παρότι δεν είχα οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση» αναφέρει σε αυτή ο Κωνσταντίνος Βερνίκος ή Τοτής, όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν οι φίλοι του.

parastasi
Η Κλέλια Ανδριολάτου με τον Κωνσταντίνο Μπιμπή

Απόγονος και συνεχιστής μιας από τις παλαιότερες ναυτιλιακές οικογένειες της χώρας μας, με καταγωγή από τη Σίφνο, ο Τοτής Βερνίκος έχει προσφέρει, εκτός από τη ναυτιλία, και στον πολιτισμό του νησιού του. Αυτός και η σύζυγός του Μάρθα Βερνίκου αποτελούν ένα από τα πιο low profile ζευγάρια της αθηναϊκής society, εξ ου και η μεγάλη αίσθηση που προκάλεσε σε όσους τον γνωρίζουν η συμπεριφορά του στη θεατρική παράσταση. Ο Τοτής υπήρξε, μάλιστα, «πατέρας» της ιδέας δημιουργίας λογοτύπου της Σίφνου, πριν από μερικά χρόνια, που όχι μόνο την εμπιστεύτηκε στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου, αλλά μαζί με τη σύζυγό του την υποστήριξε με πάθος, επιμονή και υπομονή, δείχνοντας με έναν ακόμα τρόπο την πραγματική αγάπη του για το νησί τους.

Το έργο «Πεταλούδες στο στομάχι», όπου πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Κωνσταντίνος Μπιμπής, Κλέλια Ανδριολάτου και Δωροθέα Μερκούρη, είναι ακατάλληλο για ανηλίκους, με τον κεντρικό ήρωα της ιστορίας να δηλώνει πανσέξουαλ και insta-ποιητής, να διασκεδάζει ξέφρενα στα πάρτι, να ποστάρει με μανία, να αναζητεί την προσοχή και την αποδοχή και να καταθλίβεται όταν δεν τις βρίσκει, να ερωτοτροπεί ακατάπαυστα, να ερωτεύεται, να πληγώνεται, και πάλι από την αρχή, ξανά και ξανά μέχρι να γνωρίσει τη Μόλι, που τον… εθίζει σαν θανατηφόρο ναρκωτικό.

espressonews

Loading

Total Views: 20 ,
.