19 Απριλίου, 2024

Έξαλλος ο Λοβέρδος: Τι απάντησε στο μήνυμα-κονσέρβα Παπανδρέου. «Ας κάνει ό,τι θέλει…» [video]

Έξαλλος ο Λοβέρδος: Τι απάντησε στο μήνυμα-κονσέρβα Παπανδρέου. «Ας κάνει ό,τι θέλει…»

Πώς αντέδρασε ο Λοβέρδος στην υποψηφιότητα Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ; Πώς το ανακοίνωσε ο ΓΑΠ;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ανδρέας Λοβέρδος «βράζει» για την υποψηφιότητα Παπανδρέου, αν και προσπαθεί να το κρύψει στις δημόσιες τοποθετήσεις του.

Στα Χανιά της Κρήτης βρίσκεται ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος, Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχίζοντας την προεκλογική του περιοδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από την πόλη της Κρήτης είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές, τον Δεκέμβριο του 2020, για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα.

«Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση», δήλωσε, για να τονίσει ότι, αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

«Ας κάνει ό,τι θέλει ο Παπανδρέου»

Αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου και την υποψηφιότητά του, σημείωσε: «Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ό,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους».

«Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε – Βαφτίσια, τέλος»

«Ηρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα είναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μέλλον θα κυβερνήσει» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα zarpanews.gr.

Σε ερώτηση αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνά από μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022, ή το 2023, θα υπάρξουν σίγουρα δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. «Στη δεύτερη ο Τσίπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος είναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση», συμπλήρωσε.

«Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια», είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό, όπου ανήκει.

 

Καλοδεχούμενος είναι ο κύριος Παπανδρέου στην κούρσα διαδοχής προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, ανέφερε ο πρώην υπουργός και βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV, στο περιθώριο της ομιλίας που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης στο Δημοτικό Κήπο Χανίων.

«Δεν έχω κανένα σχόλιο. Καλοδεχούμενος όπως και όλοι οι υποψήφιοι», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κληθείς να τοποθετηθεί για την απόφαση του πρώην Πρωθυπουργού και αρχηγού του κόμματος. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι στις 5 Δεκεμβρίου το σάλπισμα το δικό του «είναι σάλπισμα νίκης και αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης».

Πρόσθεσε δε πως το πρωί θα ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία που θα αφορά το ΚΙΝΑΛ και αν η επιλογή του κόσμου είναι η δική του υποψηφιότητα, τότε θα έχει εκλεγεί ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Στόχος μου είναι να εξαπλωθεί το κόμμα σε όλη την Ελλάδα γιατί τώρα είναι περιορισμένο και να γίνει προοδευτικός πρωταγωνιστής, ένα κόμμα εξουσίας κι όχι ένα μικρό κόμμα με μικρά ποσοστά» υπογράμμισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Την απόφαση του για τις επερχόμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου

Νωρίτερα, με μήνυμά του από το «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου» ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνοντας ότι «χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή», καθώς και ότι η παράταξη πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου

«Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.

Για τους πολίτες και τη χώρα.

Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.

Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.

Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.

Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.

Καταλύτης για τη διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.

Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.

Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες, να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.

Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή».

 

Από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου, έχει δηλώσει ότι σε περίπτωση που λάμβανε μέρος στην κούρσα για την ηγεσία ο πρώην πρωθυπουργός, ο ίδιος θα επανεξέταζε τη στάση του.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό υπάρχει για τη στάση που θα κρατήσουν πολύ στενοί συνεργάτες του όπως ο Χάρης Καστανίδης ο οποίος είναι μέλος του ΚΙΔΗΣΟ αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός στο παρελθόν.

Για αρκετή ώρα, έως ότου δημοσιοποιηθεί η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, δεν επιτρεπόταν η είσοδος στους δημοσιογράφους. Αρκετή ώρα μετά, αφού ολοκληρώθηκε η μαγνητοσκόπηση της δήλωσης, επετράπη η είσοδος μόνο στους φωτογράφους.

Μέσα στο ΙΑΠ βρίσκονταν παλιοί συνεργάτες του και υπουργοί της κυβέρνησης Παπανδρέου, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Ρέππας και ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Λίγο μετά ο Γιώργος Παπανδρέου έφυγε με κατεύθυνση το σπίτι του χωρίς να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.