28 Μαρτίου, 2024

Έβρος: Ολοκληρώνεται ο φράχτης – Αποκλειστικά πλάνα

Έβρος: Ολοκληρώνεται ο φράχτης – Αποκλειστικά πλάνα

Έτοιμα 27 χιλιόμετρα του φράχτη – Την Παρασκευή μεταβαίνουν στον Έβρο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Σε φάση ολοκλήρωσης είναι ο φράχτης που κατασκευάζεται στο Έβρο σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όπως μετέδωσε στο Open η Ευλαμπία Ρέβη, το έργο μήκους 27 χιλιομέτρων έχει ήδη ολοκληρωθεί ενώ σύντομα θα υπάρξουν και επίσημες ανακοινώσεις. Όπως φαίνεται στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Open, ο φράχτης είναι απόλυτα έτοιμος. Στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται ο φράχτης μετά τις Καστανιές διακρίνεται ξεκάθαρα η επέκταση του μεταλλικού φράχτη.

Ο χαρακτήρας του έργου είναι αμυντικός, αποτελείται από ισχυρό μεταλλικό κιγκλίδωμα (χάλυβας) 5 μέτρων. Το πάνω μέρος του φράχτη (1,25 μ.) είναι λεία λαμαρίνα με αντι-αναρριχητική λειτουργία και προεξοχές με αγκαθωτή κοντσερτίνα. Το κιγκλίδωμα στηρίζεται σε πασσάλους που θεμελιώνονται σε 6 μέτρα βάθος καθώς οι περιοχές παρουσιάζουν πλημμυρικά φαινόμενα.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το Open, τα οποία τραβήχτηκαν πριν από περίπου 2 μήνες φαίνεται το ελληνικό στρατηγείο. Στα πλάνα διακρίνονται τόσο οι τελευταίας τεχνολογίας κάμερες που έχει η Ελλάδα στη διάθεσή της για την ηλεκτρονική επιτήρηση των συνόρων μας, όσο και το τουρκικό φυλάκιο που βρίσκεται απέναντι και η δική του κάμερα.

Όπως μετέδωσε η Ευλαμπία Ρέβη, σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες εξετάζεται να γίνει και σε αυτό το σημείο επέκταση του φράχτη και μάλιστα για αρκετά χιλιόμετρα.

Σε ύψιστο συναγερμό ο Έβρος

Την ίδια ώρα οι Αρχές είναι σε συναγερμό για το ενδεχόμενο νέου μεταναστευτικού κύματος. Οι περιπολίες έχουν αυξηθεί και ένοπλες δυνάμεις, Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Στον Έβρο μεταβαίνουν εκτάκτως την Παρασκευή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επιφυλακής για νέο μεταναστευτικό κύμα.