24 Απριλίου, 2024

Eurovision: Προβλήματα στην πρόβα του Victor Vernicos – Απογοητευμένοι οι fans από την ελληνική συμμετοχή

Eurovision: Προβλήματα στην πρόβα του Victor Vernicos – Απογοητευμένοι οι fans από την ελληνική συμμετοχή

Μεγάλος ντόρος και πληθώρα αρνητικών σχολίων έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες από το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την EBU, με τη δεύτερη πρόβα της Ελλάδας για τη Eurovision 2023. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Παρασκευής (5/5), ο Victor Vernicos, ντυμένος σε γήινες αποχρώσεις, ανέβηκε στη σκηνή της M&S Bank Arena στο Λίβερπουλ και ερμήνευσε το «What They Say».

Ένα ελληνικό αυγουστιάτικο βράδυ, μόνος στο δωμάτιό του, ο 16χρονος καλλιτέχνης βιώνει τις αγωνίες που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Τις αποτυπώνει στο χαρτί. Και το ελληνικό αλφάβητο «δραπετεύει» από τις σελίδες ενός εφηβικού λευκώματος, συναντά τις λέξεις του τραγουδιού δημιουργώντας ένα νέο, οικουμενικό λεξιλόγιο για τα συναισθήματα που ξεχνάμε ή παραβλέπουμε μεγαλώνοντας. Τα γράμματα του ελληνικού αλφαβήτου αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στη σκηνή της Eurovision, ανοίγοντας έναν φωτεινό δρόμο που οδηγεί στον έναστρο ουρανό.

Ο ίδιος, όπως φαίνεται στο επίσημο βίντεο, είναι αρκετά ασταθής φωνητικά ενώ η γενικότερη εμφάνιση προκαλεί αμηχανία στους θεατές. Τα σχόλια από τους fans της Eurovision είναι ιδιαιτέρως αρνητικά, με τον 16χρονο εκπρόσωπο της Ελλάδας να δηλώνει ότι υπήρξε τεχνικό πρόβλημα στην πρόβα του και ότι δεν άκουγε καλά τον ήχο.

Τα στοιχήματα βγάζουν την Ελλάδα εκτός τελικού

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά που δίνουν τα στοιχήματα για τον τελικό της φετινής Eurovision, η χώρα μας βρίσκεται εκτός και κατατάσσεται μάλιστα στην 31η θέση από τις συνολικά 37 χώρες που συμμετέχουν.

Ειδικότερα στον δεύτερο ημιτελικό που συμμετέχει η ελληνική αποστολή τα στοιχήματα τη φέρνουν εκτός δεκάδας και συγκεκριμένα στη 12η θέση. Πρώτη στα στοιχήματα έρχεται η Σουηδία με τη Loreen και το «Tattoo», ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Φινλανδία με τον Kaarija και το «Cha Cha Cha» και η Γαλλία στην τρίτη θέση με τη La Zarra και το «Evidemment».

 

Παράλληλα, ο Victor Vernicos συνεχίζει να δίνει πολλές συνεντεύξεις σε ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και να πρωταγωνιστεί σε διάφορα μουσικά events, όπως για παράδειγμα η εμφάνισή του στη σκηνή του θρυλικού Cavern Club, απ’ όπου ξεκίνησαν οι Beatles.

Φωτογράφοι δεν απαθανάτισαν τον Βίκτωρα στο τιρκουάζ χαλί, καθώς προτίμησαν να κολατσίσουν

Με μία σικ εμφάνιση και τη γλυκύτητα και το χαμόγελό του, ο νεαρός τραγουδιστής εμφανίστηκε στο τιρκουάζ χαλί της Eurovision, κατά την επίσημη υποδοχή όλων των χωρών στο Λίβερπουλ. Με την εμφάνισή του, ο Βίκτωρας έκλεισε «πονηρά» το μάτι στο νεαρό αγόρι που σιγά – σιγά γίνεται νεαρός άνδρας. Ήταν ντυμένος με μπλέιζερ σε γήινες αποχρώσεις (όπως έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε όλο αυτό το διάστημα) μ’ ένα κάπως ανατρεπτικό design, που αντικατοπτρίζει την φρεσκάδα ενός εφήβου σε συνδυασμό με την σοβαρότητα ενός ενήλικα.

Στο 200 μέτρων τιρκουάζ χαλί που έστρωσαν οι διοργανωτές, τον Victor συνόδευσαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ελληνικής αποστολής, Κωνσταντίνος Ρήγος, οι δύο σχολιάστριες της φετινής διοργάνωσης, Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά και η επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Μόνικα Παπαδάτου, ενώ όλη η ομάδα της Ελλάδας ήταν παρούσα στην εκδήλωση. Οι αρχές του Λίβερπουλ υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν όλες τις διαγωνιζόμενες χώρες στο St. George Hall, δίνοντας κι επίσημα το σύνθημα για ν’ αρχίσει η Eurovision του 2023.

Κωνσταντίνος Ρήγος: «Εξαιρετική η απόδοση του Βίκτωρα»

Ο σκηνοθέτης της ελληνικής αποστολής, Κωνσταντίνος Ρήγος, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ, μεταφέροντας την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην πόλη της Αγγλίας. «Η ατμόσφαιρα είναι πάρα πολύ γιορτινή. Είναι ντυμένη στα χρώματα της Eurovision και ο κόσμος έχει αρχίσει και γίνεται πολύχρωμος. Κάναμε τις δύο πρώτες πρόβες μας και ήταν εξαιρετική η απόδοση του Βίκτωρα, αλλά και ταυτόχρονα η αποδοχή των ξένων στο πώς τον είδαν πάνω στη σκηνή. Έγραψαν ήδη ότι είναι βασιλιάς στη σκηνή παρότι είναι 16 χρονών. Αυτό του έδωσε πολύ αυτοπεποίθηση και παράλληλα όλο αυτό που έχουμε φτιάξει, που τον έχουμε αγκαλιάσει για να του δώσουμε ενέργεια, τον έχει βοηθήσει πολύ και η σημερινή πρόβα ήταν εξαιρετική» δήλωσε ο Ρήγος.

Σημείωσε, επίσης, ότι «μέχρι την Πέμπτη έχουμε πολλές πρόβες, εκτός τις πρόβες στο στούντιο. Εμείς κάνουμε καθημερινά πρόβες και σε άλλο χώρο για να μελετήσουμε την κάθε λεπτομέρεια στα πλάνα. Έχουμε ακόμα τις πρόβες με τα κοστούμια της Τρίτης, την πρώτη γενική πρόβα. Την Τετάρτη, ο Βερνίκος θα κάνει εμφανίσεις στο Βίλατζ της Eurovision και σε άλλα μέρη».

Η ώρα του Α’ Ημιτελικού στην ΕΡΤ

Ο Α’ Ημιτελικός θα μεταδοθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2023, στις 22:00, ο Β’ Ημιτελικός την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, την ίδια ώρα, και ο Μεγάλος Τελικός το Σάββατο 13 Μαΐου 2023, επίσης στις 22:00. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην 8η θέση του Β’ Ημιτελικού (Πέμπτη 11/5) με τον Βίκτωρα Βερνίκο να ερμηνεύει το «What They Say», μία φεστιβαλική και δυναμική ρυθμική μπαλάντα που ο ίδιος έγραψε στα 14 του, για να μοιραστεί ένα προσωπικό του βίωμα.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Α’ Ημιτελικό: Νορβηγία, Μάλτα, Σερβία, Λετονία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κροατία, Ελβετία, Ισραήλ, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Ολλανδία, Φινλανδία.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό: Δανία, Αρμενία, Ρουμανία, Εσθονία, Βέλγιο, Κύπρος, Ισλανδία, Ελλάδα, Πολωνία, Σλοβενία, Γεωργία, Σαν Μαρίνο, Αυστρία, Αλβανία, Λιθουανία, Αυστραλία.

Τα τραγούδια των «Big Five» (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και της περσινής νικήτριας Ουκρανίας, δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον Τελικό της Eurovision. Ψηφίζουν, όμως, στους δύο Ημιτελικούς και συγκεκριμένα:

Στον Α’ Ημιτελικό ψηφίζουν Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία.

Στον Β’ Ημιτελικό ψηφίζουν Ισπανία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο.