18 Απριλίου, 2024

Έτσι έγινε η έκπληξη: Ο λόγος που το αουτσάιντερ Καρολίνα πέταξε έξω τον Τριαντάφυλλο

Έτσι έγινε η έκπληξη: Ο λόγος που το αουτσάιντερ Καρολίνα πέταξε έξω τον Τριαντάφυλλο

Survivor: Ο λόγος που κατάφερε η Καρολίνα να διώξει τον Τριαντάφυλλο

Η αλήθεια είναι πως δεν έχει υπάρξει φορά που κάποιο spoiler να μην επιβεβαιώθηκε, τουλάχιστον ως προς τις αποχωρήσεις. Έχει υπάρξει φορά που κέρδισε σε αγώνισμα άλλη ομάδα απ΄αυτή που περιμέναμε, έχει υπάρξει φορά που το spoiler έδιωχνε πρώτα μια παίκτρια – τη Χριστίνα – και τελικά άλλαξε και έδιωχνε άλλη – τη Βέλλη που είχε αποχωρήσει – αλλά δεν υπήρξε ποτέ spoiler που να απορριφθεί πανηγυρικά.

Αυτό δεν άλλαξε ούτε στην περίπτωση του Τριαντάφυλλου, ο οποίος στην 11η φορά του ως υποψήφιος, συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους από το κοινό και αποχώρησε. Ο ίδιος είπε ότι φεύγει χαρούμενος γιατί θα ξαναδεί το παιδί και τη γυναίκα του κι είναι δεδομένο αυτό, όπως κι ότι η χαρά απορρέει από τα περίπου 120.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν για τη σχεδόν 6μηνη συμμετοχή του στο Survivor.

Δεν παύει πάντως να είναι έκπληξη μεγατόνων η αποχώρησή του, ιδίως όταν υποψήφια ήταν και η Καρολίνα, που δεν είχε ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση και όλοι φαντάζονταν πως θα αποχωρήσει αυτή. Άλλωστε, ίδιο σκηνικό είχαμε ζήσει πριν 2 εβδομάδες όταν και έφυγε η Νικολέττα.

Τι συνέβη αυτή τη φορά και άλλαξαν τα δεδομένα στο Survivor;

Ένας είναι ο λόγος: η σιγουριά/κούραση του κοινού.

Είναι ένα παράδοξο ότι το κοινό αποφάσισε να μη στηρίξει τον Τριαντάφυλλο σε ένα διάστημα που ήταν ο λιγότερο εκνευριστικός παίκτης και δεν έκανε κάτι τόσο κακό. Συμμετείχε στα αγωνίσματα όσο μπορούσε, ήταν πολύ πιο σταθερός στη συμπεριφορά του από την Καρολίνα και, ας το ομολογήσουμε, ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον είχε το Survivor.

Αυτό το παράδοξο λοιπόν οφείλεται εν πολλοίς ακριβώς στο ότι ήταν η Καρολίνα η 4η υποψήφια.

Σε μια φάση που το κοινό ψηφίζει θετικά και όχι αρνητικά, η αίσθηση ότι η Καρολίνα δεν έχει μεγάλη απήχηση, δεν ενίσχυσε την κινητοποίηση για στήριξη του Τριαντάφυλλου. Υπήρξαν πολλοί που θεώρησαν ότι αυτή τη φορά δε χρειάζεται να τον ψηφίσουν, γιατί η Καρολίνα δε θα συγκέντρωνε ποτέ παραπάνω ψήφους απ΄αυτόν. Το σκηνικό της προηγούμενης αποχώρησης έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του.

Αυτή η πεποίθηση συνδυάστηκε και από το ότι όσοι είχαν στηρίξει τον Τριαντάφυλλο για δέκα φορές, είχαν πια κουραστεί. Πόσο να αντέξει η τσέπη τους να δίνουν λεφτά σε ψήφο για το Survivor;

Ενδεχομένως, έναν μικρότερο ρόλο έπαιξε και το ότι εσχάτως το κοινό είχε χωριστεί ξεκάθαρα σε δύο στρατόπεδα. Από τη μία αυτοί που στηρίζουν Τριαντάφυλλο-Κατσούλη-Μαριαλένα κι από την άλλη αυτοί που στηρίζουν την πεντάδα.

Όταν όμως είναι υποψήφιοι όλοι της πρώτης πλευράς και μόνο μία από την δεύτερη, τότε αυτοί που στηρίζουν τους πέντε, θα ψηφίσουν υπέρ της Καρολίνας κι αυτοί που στηρίζουν τους τρεις, θα ψηφίσουν και για τους τρεις.

Αυτό βέβαια δε συνέβη στην περίπτωση της Νικολέττας Μαυρίδη, γι΄αυτό και δίνουμε μικρότερο ποσοστό επίδρασης. Εξάλλου, η Νικολέττα δεν ήταν τόσο ομιλητική όσο η Καρολίνα, ακουγόταν ελάχιστα, την καπέλωναν οι φίλοι της και δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία της στο κοινό. Η Καρολίνα είναι εδώ και ένα μήνα ένα από τα πρόσωπα που τραβάνε το σχοινί στα άκρα και θα μπορούσε κανείς να κάνει λόγο για τραγική ειρωνεία εδώ.

Ο Τριαντάφυλλος δηλαδή, που έμενε τόσο καιρό μέσα στο Survivor παρά το ότι ήταν διαρκής πηγή αντιπαραθέσεων, αποχώρησε ως αντίπαλος μιας παίκτριας που έχει πάρει αυτή τη σκυτάλη.