28 Μαρτίου, 2024

Εθνική για το … Χρυσό! Ψυχωμένη η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε της Τσεχίας με 94-88 και ετοιμάζετια για την Γερμανία!

Εθνική για το … Χρυσό! Ψυχωμένη η «επίσημη αγαπημένη» επικράτησε της Τσεχίας με 94-88 και ετοιμάζετια για την Γερμανία!

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ τσέκαρε η Εθνική ομάδα επικρατώντας της μαχητικής Τσεχίας έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με 94-88.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ιταλία αύριο Τρίτη. Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα. Με τους Παπαγιάννη, Καλάθη και Παπανικολάου να οδηγούν στο σκοράρισμα η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε 16-6 στο 6’. Η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική. Οι Τσέχοι με πρώτο βιολί τον Βέσελι σε τρομερή βραδιά επέβαλαν τον ρυθμό τους, έσφιξαν την άμυνά τους κι έκλεισαν το πρώτο μέρος προηγούμενοι 41-45  κρατώντας τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μόλις στους 4 πόντους.

Το αγωνιστικό ανέβασμα του άσου των Μπακς έδωσε τη δυνατότητα στην Εθνική ομάδα να προσπεράσει 61-60 με δικό του γκολ – φάουλ στο 28’, όμως τα τρίποντα των Μπόχατσικ και Κίζλινκ έφεραν τους Τσέχους μπροστά με 63-67 στο 30’. Στο τέταρτο δεκάλεπτο μίλησε η «ψυχή» αλλά και την άμυνα της Εθνικής, Με τον Παπαπέτρου να σκοράρει η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε 68-67 για να ακολουθήσουν σημαντικά τρίποντα από τους Σλούκα και Λαρεντζάκη, ώστε να αποκτήσει προβάδισμα οκτώ πόντων στο 35 (78-70).