20 Απριλίου, 2024

Εστίαση: Επαναλειτουργία με όρους, μέτρα και ωράριο – Τα τσουχτερά πρόστιμα

Εστίαση: Επαναλειτουργία με όρους, μέτρα και ωράριο – Τα τσουχτερά πρόστιμα

Χωρίς μουσική λειτουργούν από τις 3 Μαΐου εστιατόρια και καφέ και οι πολίτες πρέπει να στέλνουν κωδικό 6 με SMS στο 13033

Επειτα από έξι μήνες λουκέτου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού οι επιχειρήσεις εστίασης πήραν το «πράσινο φως» και την Δευτέρα του Πάσχα θα υποδεχθούν πελάτες. Ανοικτά λοιπόν έως τις 10:45 το βράδυ, από σήμερα και καθημερινά, είναι τα καταστήματα εστίασης χωρίς μουσική και με τραπεζοκαθίσματα αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο, ενώ οι πολίτες πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 6 με SMS στο 13033. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, η ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 27683 (ΦΕΚ Β 1814/29 -4-21) τίθεται σε ισχύ από σήμερα, Δευτέρα 3 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ έως την Δευτέρα 10 Μαΐου και ώρα 6:00 π.μ και επιτρέπεται:

Η λειτουργία μόνο των επιχειρήσεων που διαθέτουν άδεια λειτουργία για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παρέχουν υπηρεσίες εστίασης (π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εκτός από φοιτητικά εστιατόρια) υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις: