25 Απριλίου, 2024

Έριξε τη «βόμβα» ο Γιώργος Τράγκας: «Είμαι αποφασισμένος να…»

Έριξε τη «βόμβα» ο Γιώργος Τράγκας: «Είμαι αποφασισμένος να…»

Έτοιμος για… πολιτική είναι ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος είχε πάει στα Χανιά χθες (10/10) και άρχισε τις υποσχέσεις ως επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι», συνεχίζοντας τις περιοδείες του.

Ο κ. Τράγκας συναντήθηκε με φίλους και υποστηρικτές της κίνησης σε γνωστό καφέ στο Ενετικό Λιμάνι, ενώ νωρίτερα, όπως δήλωσε ο ίδιος, είχε συνάντηση με φορείς στο Οικονομικό Επιμελητήριο Χανίων, αν και την ίδια ώρα έχει… τα χρέη του.

Οι… προγραμματικές δηλώσεις του Τράγκα

«Καμία ανάπτυξη δεν θα υπάρξει στη χώρα όταν η φορολογία είναι σε αυτά τα επίπεδα και με τον μισό πληθυσμό είναι υπερχρεωμένος στο δημόσιο και τις τράπεζες. Εμείς προτείνουμε την εξομοίωση της φορολογίας στην Ελλάδα με αυτή της Κύπρου και περίοδο χάριτος δέκα ετών τουλάχιστον για τα χρέη, με επανεξέταση των φακέλων σε ατομικά και επιχειρηματικά δάνεια», δήλωσε ο κ. Τράγκας.

Μια ημέρα νωρίτερα, ο πρόεδρος της κίνησης είχε βρεθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές στο Ηράκλειο και ανέφερε ότι οι ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της καταστροφής είναι ανεπαρκείς:

«Ο δήμαρχος ζήτησε 420 κοντέινερ και παρέλαβε 34 από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την παραμονή της επίσκεψής μου πιστώθηκαν 5 εκατομμύρια ευρώ και διανεμήθηκαν σε 414 δικαιούχους, ενώ περιουσίες έχασαν 3.000 άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τράγκας ρωτήθηκε ακόμα, πώς έφτασε στην απόφαση να δραστηριοποιηθεί στο πολιτικό σκηνικό και απάντησε πως θέλει να συνδιαμορφώνει τις αποφάσεις που λαμβάνονται:

«Έχω αποφασίσει να ανταποδώσω την επωνυμία και την ευπορία που μου έδωσε η εμπιστοσύνη των πολιτών. Από τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά δίκτυα μπορείς να επηρεάσεις ή να αναχαιτίσεις αποφάσεις. Δυστυχώς, μόνο στη Βουλή μπορείς να διαμορφώνεις αποφάσεις προς όφελος των συμπατριωτών σου», είπε, μεταξύ άλλων ο γνωστός δημοσιογράφος.