28 Μαρτίου, 2024

Ερέτρια: Γιατί αυτοκτόνησε τελικά ο 30χρονος διοικητής της Αστυνομίας. Σημείωμα, σύζυγος, μωρό, ψίθυροι

Ερέτρια: Γιατί αυτοκτόνησε τελικά ο 30χρονος διοικητής της Αστυνομίας. Σημείωμα, σύζυγος, μωρό, ψίθυροι

Λύθηκε το μυστήριο με τον νεκρό διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, ο οποίος φαίνεται ότι αυτοκτόνησε. Γιατί το έκανε και τι λένε οι ψίθυροι στην περιοχή;

Μετά και την ιατροδικαστική εξέταση δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο νεαρός διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας αποφάσισε να γράψει με μια σφαίρα το φινάλε της ζωής του.

Ποιοι λόγοι που οδήγησαν τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας στην αυτοχειρία;

Σκόρπιες σκέψεις αποτυπωμένες σε δύο σελίδες φυλαγμένες στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, από έναν ευγενή και εύθραυστο άνθρωπο, λύνουν το μυστήριο του θανάτου του νεαρού διοικητή του Α.Τ Ερέτριας.

Του 30χρονου αξιωματικού που χθες το βράδυ βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την υπηρεσία του.

Μετά και την ιατροδικαστική εξέταση από την κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο νεαρός αξιωματικός, αποφάσισε να γράψει με μια σφαίρα το φινάλε της ζωής του, αδυνατώντας να αντέξει την πίεση της δουλειάς και τις απαιτήσεις που είχε ο ίδιος από τον εαυτό του.

Το χρονικό της αυτοκτονίας του διοικητή άρχισε να ξεδιπλώνεται χθες το μεσημέρι.

Ο αξιωματικός έφυγε απο την υπηρεσία του στις 15:00 χωρις όμως ποτέ να φθάσει στο σπίτι του. Η σύζυγος του, με την οποία απέκτησε τον Ιούνιο το πρώτο τους παιδί τον έψαχνε εναγωνίως καθώς δεν της είχε πει το παραμικρό και ανησυχούσε που απουσίαζε τόσες ώρες.

Στις 21:15 διερχόμενος πολίτης βρίσκει το Ι.Χ του διοικητή ακινητοποιημένο σε ένα παρκάκι, περίπου 30 μέτρα απο το τμημα και τον αξιωματικό μέσα. Πλησιάζοντας είδε οτι ο 30χρονος ήταν πεσμένος στη θέση του οδηγου, έφερε διαμπερές τραύμα απο τη δεξια πλευρά στην αριστερή με σπασμένο το παράθυρο του αυτοκινήτου ενώ στη δεξια πλευρά ηταν πεσμένο το υπηρεσιακο του πιστόλι τύπου Glock με το δάκτυλο του μπερδεμένο στη σκανδάλη.

Ο νεαρός αξιωματικός, υπαστυνόμος Α’ στον βαθμό, με προϋπηρεσία στο Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής και τα τελευταία δυο χρόνια στην Ερέτρια, δεν είχε εκδηλώσει περίεργη ή ανησυχητική συμπεριφορά.

Συνάδελφοι του κάνουν λόγο για ένα άτομο που δεν δημιουργούσε προβλήματα.

Άνθρωπο ευγενή και ευαίσθητο τον χαρακτηρίζουν που είχε υψηλές απαιτήσεις από τον ίδιο του τον εαυτό και όπως λένε ίσως αυτό να του δημιουργούσε πίεση που τελικά δεν κατάφερε να διαχειριστεί.

Μάλιστα μέχρι και λίγο πριν φύγει απο το γραφείο, χθες το μεσημέρι, συντόνιζε τις ενέργειες για μια μεγάλη εκδήλωση που θα γινοταν το Σάββατο βράδυ απο έναν πολιτιστικό σύλλογο και σχεδίαζε τα μέτρα που έπρεπε να λάβει λόγω του κορωνοιού.

Το κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που μετέβη στο σημείο κατάφερε μέσα σε λίγες ώρες να λύσει το μυστήριο του θανάτου του νεαρού διοικητή και να δώσει τέλος στο θρίλερ. «Ειναι λυπηρό για την οικογένεια της ΕΛ.ΑΣ ένας νέος αστυνομικός να χανει τη ζωή του.

Επρόκειτο για εναν άριστο αξιωματικό, συναδελφο και οικογενειάρχη…» τονίζει o πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευβοιας και Ταμιας της ΠΟΑΣΥ κ. Γιώργος Κουλιάκης.

Στην τοπική κοινωνία της Ερέτριας υπάρχουν ήδη πολλοί ψίθυροι για τις συνθήκες θανάτου του 30χρονου διοικητή Αστυνομικού Τμήματος.

Πολλοί ρωτούν πώς είναι δυνατόν να μην ακούστηκε ο πυροβολισμός, ενώ το αυτοκίνητο ήταν μόλις 30 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα. Μήπως ο πυροβολισμός έγινε σε άλλο σημείο;

Άλλοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με μωρό 2 μηνών να βάζει τέλος στη ζωή του, ενώ γίνεται λόγος και για ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη.

Επίσης, τι είδους πίεση μπορεί να είχε στη δουλειά που ήταν πιο σημαντική από την ανάγκη ενός παιδιού για τον πατέρα του; Σε τι υποθέσεις ήταν μπλεγμένος; Υπήρχε σχέση με την πίεση που ασκήθηκε στην αστυνομία λόγω των πυρκαγιών;

Τέλος, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποθέτουν ότι κάτι άλλο πιο προσωπικό μπορεί να έπαιξε ρόλο και όχι η πίεση της δουλειάς, που στην Ερέτρια είναι σχετικά ελεγχόμενη.