Έρχονται lockdown σωρηδόν: Ποιες τέσσερις περιοχές φλερτάρουν με νέα καραντίνα

Έρχονται lockdown σωρηδόν: Ποιες τέσσερις περιοχές φλερτάρουν με νέα καραντίνα

Ποιες τέσσερις περιοχές φλερτάρουν με νέο lockdown;

Μετά από το Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Ζάκυνθο, άλλες τέσσερις περιοχές της χώρας είναι στα πρόθυρα του lockdown με την επιτροπή να αποφασίζει σήμερα το αν θα εισηγηθεί για έκτακτα περιοριστικά μέτρα.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η διασπορά κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι αυξημένη και ο προβληματισμός σε ειδικούς και κυβέρνηση έκδηλη. Ιδίως από τη στιγμή που αρκετές τουριστικές περιοχές εμφανίζουν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, γεγονός που τις απειλεί με τοπικό lockdown, όπως ακριβώς συνέβη σε Χανιά και Ηράκλειο στην Κρήτη η οποία «βράζει» από κορονοϊό αλλά και με τη Ζάκυνθο.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τέσσερις περιοχές οι οποίες φλερτάρουν με τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ο λόγος για τη Νάξο, τη Ρόδο, την Ευρυτανία και την Πιερία. Ειδικότερα τα δυο νησιά, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το όριο… συναγερμού στον δείκτη θετικότητας και η επιβολή μέτρων δείχνει αναπόφευκτη.

Σε ανάλογη θέση, και στο μικροσκόπιο των ειδικών, είναι κι άλλες περιοχές – ειδικά τουριστικού ενδιαφέροντος – όπως η Πάρος και η Τήνος που επίσης παρουσιάσουν επιβαρυμένη εικόνα…

Τα μέτρα που ήδη ισχύουν όπου έχει επιβληθεί τοπικό lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Το αν θα επιβληθούν τελικά έκτακτα περιοριστικά μέτρα στις τέσσερις επίμαχες περιοχές, αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα, Πέμπτη (12.08). Αν η εισήγηση είναι να υπάρξει τοπικό lockdown, οι ανακοινώσεις θα είναι άμεσες.

Που έχει «ξεφύγει» ο δείκτης θετικότητας

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, την εβδομάδα 02 Αυγούστου 2021 – 08 Αυγούστου 2021 το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Αν λάβουμε υπόψη το σύνολο των ελέγχων, rapid, μοριακά και self test μαζί, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.47%.

Τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς, όπως η Νάξος (5,32%), η Πάρος (4,64%), τα Χανιά (3,51%), η Τήνος (2,85%) και το Ρέθυμνο (2,88%).

Ακολουθεί ο πίνακας με το δείκτη θετικότητας ανά περιφέρεια και περιοχή με δεδομένα από 02 Αυγούστου 2021 έως 08 Αυγούστου 2021:

Παράλληλα, την εβδομάδα 02 Αυγούστου 2021 – 08 Αυγούστου 2021 οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.024. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.34.

Σημειώνεται ότι τα κρούσματα Την Τετάρτη (11/8) ανήλθαν σε 3.475 σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 524.871 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

 506 total views,  2 views today