ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ!!! Σοκάρει μετεωρολόγος: Νέος καύσωνας από την ερχόμενη εβδομάδα – Μέχρι και 7 ΜΠΟΦΟΡ οι άνεμοι

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ!!! Σοκάρει μετεωρολόγος: Νέος καύσωνας από την ερχόμενη εβδομάδα – Μέχρι και 7 ΜΠΟΦΟΡ οι άνεμοι

Για σημαντική ενίσχυση των ανέμων (έξι έως και επτά μποφόρ) σήμερα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο κάνει λόγο ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, κάτι που δείχνει ότι θα έχουμε και δεύτερο κύμα πυρκαγιών.

Με ενθαρρυντική – όπως όλα δείχνουν – την εικόνα από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Μαλακάσας, στην οποία είχε προχωρήσει το πύρινο μέτωπο το πρωί του Σαββάτου και την ανησυχία ωστόσο για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων, σπεύδει να σημειώσει ότι το Σαββατοκύριακο στη βόρεια Αττική θα πνέουν μέτριοι άνεμοι τεσσάρων έως πέντε μποφόρ, όπως και στο νότιο Ευβοϊκό.

«Η συζήτηση σε μια πυρκαγιά, δεν πρέπει να περιορίζεται στον άνεμο», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος και διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, προσπαθώντας να εξηγήσει τις αιτίες της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, αναφερόμενος στην ακραία συμπεριφορά της θερμοκρασίας και της ξηρότητας της καύσιμης ύλης και φυσικά του παρατεταμένου καύσωνα δέκα ημερών στη χώρα.

Εξήγησε ότι αυτή η καύσιμη ύλη είχε «στεγνώσει» από τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και από τον προηγούμενο καύσωνα του Ιουλίου.

Ο Κώστας Λαγουβάρδος προειδοποίησε για υψηλές θερμοκρασίες (39 έως και 40 βαθμοί Κελσίου) που θα πλήξουν τη χώρα από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επικρατήσουν ακραίες συνθήκες καύσωνα ξανά.

 1,692 total views,  4 views today

.