25 Απριλίου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Το στοιχείο που φέρνει την ανατροπή!

Επίθεση με βιτριόλι: Το στοιχείο που φέρνει την ανατροπή!

Αλλάζει τα δεδομένα η επιστροφή της υπόθεσης στον εισαγγελέα – Σήμερα στο βήμα οι δικηγόροι

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου που έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ποινή που θα επιβληθεί στην κατηγορούμενη, ενώ θα αποφασίσει εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στον εισαγγελέα.

Έως την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν τρεις συνεδριάσεις και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή της κατηγορούμενης, ενώ θα αποφασιστεί και για ποιο αδίκημα θα καταδικαστεί. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αφού αγορεύσουν όλοι οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι ένορκοι.

Αναφορικά με το αδίκημα με το οποίο θα καταδικαστεί η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι θα αποφασιστεί εάν θα είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως η ίδια ζητά ή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, την πράξη που της έχει αποδοθεί με το κατηγορητήριο. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κομβικής σημασίας καθώς αυτή θα κρίνει το ύψος της ποινής της 36χρονης.

Πόσα χρόνια θα «φάει» η Έφη στη φυλακή

Εάν η κατηγορούμενη καταδικαστεί για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη τότε η μέγιστη ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι τα 10 χρόνια, ενώ η καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει ως μέγιστη ποινή τα 15 χρόνια. Πάντως όπως προβλέπει ο νόμος, η 36χρονη δεν θα περάσει στη φυλακή περισσότερα από 5 έως 6 χρόνια.

Πάντως την προηγούμενη εβδομάδα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ήταν καταπέλτης στην πρότασή του αναφέροντας ότι η κατηγορούμενη, διακατεχόμενη από «ποταπά κίνητρα, ανθρωποκτόνο εγωισμό και ηθική μικρότητα», ήθελε να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, την οποία τελικώς καταδίκασε «εφ’ όρου ζωής να ανεβαίνει ένα Γολγοθά».

Απόφαση για επιστροφή στον εισαγγελέα

Εκτός από την ποινή της κατηγορούμενης, το δικαστήριο θα αποφασίσει και για το αν η δικογραφία θα επιστρέψει ξανά στον εισαγγελέα έτσι ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα η 36χρονη να είχε συνεργούς για την επίθεση που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή οι δικηγόροι της Ιωάννας Παλιοσπύρου είχαν θέσει το ερώτημα για την ύπαρξη συνεργών κατά την προετοιμασία της επίθεσης, αλλά και για την πηγή προμήθειας του καυστικού υγρού από την κατηγορούμενη.