16 Απριλίου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Πρόσωπο με πρόσωπο η Ιωάννα με την βιτριολίστρια!

Επίθεση με βιτριόλι: Πρόσωπο με πρόσωπο η Ιωάννα με την βιτριολίστρια!

Η ημερομηνία συνάντησης – Η οριστική απόφαση και το δώρο ζωής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αντιμετωπίσει κατάματα, πίσω από την ειδική μάσκα που φορά, την γυναίκα που της κατέστρεψε την ζωή. Η Ιωάννα, που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι, θα επιστρατεύσει όση δύναμη κρύβει μέσα της, όπως δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1, για να θα παραστεί στη δίκη, που ορίστηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Όπως λέει η Ιωάννα Παλιοσπύρου, «το γεγονός πως ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης, είναι κάτι που, παρ’ όλο που το περίμενα με ανυπομονησία, με αναστάτωσε και μου έφερε επώδυνες αναμνήσεις του τελευταίου χρόνου. Ξέρω πως θα είναι για εμένα επίπονο ψυχολογικά σαν διαδικασία, αλλά είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσω και θα το κάνω».

Όπως δηλώνει ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της Ιωάννας, «θέλει να σταθεί απέναντι στην κατηγορούμενη και να την ρωτήσει, με το πρόσωπό της, “γιατί; Γιατί όλο αυτό;”. Αντιλαμβάνεστε η αγανάκτηση υπάρχει, ο θυμός υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι η Ιωάννα είναι πολύ δυνατός άνθρωπος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ιωάννα πληροφορήθηκε την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στη Γαλλία, όπου βρίσκεται, σε Κέντρο με εξειδίκευση σε εγκαυματίες, εκεί όπου με ειδικές θεραπείες οι γιατροί θα προσπαθήσουν να επουλώσουν, όσο γίνεται, τις πληγές στο δέρμα της.

Σε τρεις εβδομάδες θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος θεραπειών και η Ιωάννα θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ώστε να αποφασίσουν οι γιατροί τα χειρουργεία που θα ακολουθήσουν.

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστική εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου! Τι ζητά έναν χρόνο μετά – Η φωτογραφία που δημοσίευσε και η συγκλονιστική εξομολόγηση

Περισσότερος από ένας χρόνος έχει περάσει από την τρομακτική επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου και η ίδια μιλώντας στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» στέλνει μήνυμα ζωής και ελπίδας καθώς παλεύει με τον σωματικό και ψυχικό πόνο.

«Στόχος είναι η αποδοχή των ουλών μου, που είναι η απόδειξη πως κατάφερα να ζήσω και το να μην καθορίσει τη ζωή μου το γεγονός αυτό, αλλά ο τρόπος που θα σταθώ απέναντί του».

Η Ιωάννα, το κορίτσι που μέσα από την επίθεση εναντίον της μπήκε σε κάθε σπίτι, δίνει έναν συνεχή αγώνα να ξανασταθεί στα πόδια της, παλεύει με τα σημάδια που άφησε η επίθεση στο σώμα αλλά και την ψυχή της.

«Για πολλούς μήνες έψαχνα τι δεν έκανα σωστά, γιατί δεν κατάφερα να προστατέψω τον εαυτό μου, πως δεν αντιλήφθηκα πως με παρακολουθούσε μια εγκληματίας σχεδόν δύο χρόνια. Αυτό είναι μεγάλο βάρος στην ψυχή μου. Είναι πολύ επίπονο όταν η λογική σου δεν σε βοηθά να εξηγήσεις την κατάσταση στην οποία έχεις βρεθεί».

Η ίδια, υπογραμμίζει ότι ενώ ήταν στο νοσοκομείο 24ωρα μετά την επίθεση, η γυναίκα που την είχε στιγματίσει για πάντα κυκλοφορούσε ελεύθερη και προσπαθούσε να την σκοτώσει. Ζητά την τιμωρία της ώστε να μην μπορέσει να βλάψει κάποιον άλλον ποτέ.

«Θέλω να ξέρω πως η γυναίκα που είναι υπεύθυνη για την κατάστασή μου δεν θα κάνει άλλο κακό, είτε σε εμένα, είτε σε άλλον. Αυτό προϋποθέτει πως η ποινή που θα της επιβληθεί και τα χρόνια φυλάκισης, που θα εκτίσει, θα λειτουργήσουν σωφρονιστικά».

Τις επόμενες ημέρες, η Ιωάννα αναχωρεί για έναν κύκλο θεραπειών σε εξειδικευμένο κέντρο της Γαλλίας, έχοντας στις αποσκευές της την αγάπη του κόσμου, που όπως λέει τη στηρίζει στη μεγάλη μάχη που δίνει.

Σε μια ανάρτησή της στα social media, η 35χρονη κοπέλα – εμφανώς οργισμένη – επισημαίνει το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος από το ίντερνετ επικίνδυνες ουσίες, όπως βιτριόλι. «Ένα χρόνο μετά… δεν έχει αλλάξει τίποτα. Ο κάθε εγκληματίας έχει πρόσβαση σε επικίνδυνες ουσίες όπως το βιτριόλι, το οποίο έχει χαρακτηριστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο… ως ουσία προς χρήση από τρομοκράτες», έγραψε η Ιωάννα.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η φωτογραφία που δημοσίευσε και η συγκλονιστική εξομολόγηση

Η Ιωάννα ανεβαίνει εδώ και 13 μήνες έναν Γολγοθά δίχως τέλος μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι από την 36χρονη πριν από έναν χρόνο.

Το βιτριόλι με τον οποίο της επιτέθηκε η 36χρονη, έχει προκαλέσει σοβαρά εκτεταμένες βλάβες τόσο στο πρόσωπο και στο σώμα. Η άτυχη Ιωάννα έχει ήδη υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις αποκατάστασης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso, χθες, η Ιωάννα μπήκε ξανά στο Θριάσιο νοσοκομείο για το όγδοο χειρουργείο.

Η ανάρτηση της Ιωάννας

Η επέμβαση διήρκεσε 4 περίπου ώρες και η Ιωάννα ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους για το γεγονός, ανεβάζοντας στα social media. Μια φωτογραφία της έξω από τον θάλαμο του χειρουργείου και ενώ βρισκόταν σε αναμονή για την επέμβαση.

Η φωτογραφία της Ιώννας μέσα από το χειρουγείο μετά την επίθεση με το βιτιρόλι

Ο πατέρας της Ιωάννας μίλησε χθες στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη για τον αγώνα που δίνει η κόρη του με τα απανωτά χειρουργεία με σκοπό την αποκατάσταση.