29 Μαρτίου, 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Έρχεται η ανατροπή – Η Έφη «ξεκλειδώνει» όλη την αλήθεια για το συνεργό

Επίθεση με βιτριόλι: Έρχεται η ανατροπή – Η Έφη «ξεκλειδώνει» όλη την αλήθεια για το συνεργό

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι συγκλόνισε την Ελλάδα, που σύσσωμη έσπευσε να υπερασπιστεί την Ιωάννα Παλιοσπύρου και να… καταδικάσει τη στάση της 36χρονης Έφης, που μοιάζει να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση εν όψει της κατάθεσής της.

Η κατηγορούμενη έχει κληθεί από το δικαστήριο να απολογηθεί την Πέμπτη (14/10), μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των μαρτύρων, και όλοι αναμένουν να απαντήσει σε αρκετά κρίσιμα ερωτήματα που η ίδια επέλεξε να αφήσει αναπάντητα έως τώρα, αν και δεν αποκλείεται να έχει τα δικά της… κρυφά χαρτιά.

Το βασικότερο -και αυτό που θέτει κατ’ επανάληψη και το ίδιο το θύμα- αφορά το κίνητρο της αποτρόπαιης επίθεσης. Η κατηγορούμενη, στη σύντομη απολογία της τον περασμένο Απρίλιο, κατά το στάδιο της ανάκρισης, αρκέστηκε να πει πως θεωρούσε την Ιωάννα υπεύθυνη για ένα προσωπικό της θέμα, υποστηρίζοντας πως δεν ήθελε να σκοτώσει την κοπέλα, αλλά μόνο να την πονέσει.

Βεβαίως, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο κατά την ακροαματική διαδικασία κατατείνουν στο αντίθετο. Γιατροί και πραγματογνώμονες στις καταθέσεις τους ήταν ξεκάθαροι: η ποσότητα του καυστικού υγρού, η πυκνότητά του και η εγγύτητα της ρίψης θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατο στην κοπέλα, που έκτοτε έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων όχι για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως προς αποκατάσταση βασικών της λειτουργιών.

Αν τώρα το προσωπικό θέμα που επικαλείται η κατηγορούμενη ως αιτία του «κακού» είναι ένας άνδρας, από την κατάθεση του φερόμενου ως μήλου της έριδος στο δικαστήριο, του 40χρονου Νώντα, και από την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με την Ιωάννα προέκυψε πως το θύμα και ο άνδρας δεν έχουν καν συναντηθεί διά ζώσης! Από την έδρα, πάντως, αναμένεται να ζητηθούν διευκρινίσεις και για μια φράση της κατηγορουμένης μέσα στο δικαστήριο.

«Εσύ γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό», είχε πει η Έφη απευθυνόμενη στην Ιωάννα, προκαλώντας αντιδράσεις.

Τα ερωτήματα για τους συνεργούς

Τα επόμενα σημαντικά ερωτήματα είναι αφενός πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι, με δεδομένο ότι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να το προμηθευτεί, και αφετέρου αν στην αποτρόπαιη πράξη της είχε οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον συνεργό.

Οι νομικοί παραστάτες της Ιωάννας έχουν εστιάσει σε δύο πρόσωπα -έναν 36χρονο άνδρα και μία γυναίκα, φίλη της κατηγορουμένης- με τα οποία η Εφη είχε επικοινωνία πριν και μετά την επίθεση.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε στο αίτημα των δικηγόρων της Ιωάννας, Απόστολου Λύτρα και Νίκου Αλεξανδρή, να κληθούν να καταθέσουν, με παράγοντες της δίκης να εκτιμούν πως τελικά είναι πολύ πιθανόν ο ρόλος τους να εξεταστεί μέσω ξεχωριστής έρευνας από τη Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η δράστις αναμένεται να ερωτηθεί και για το χρονικό διάστημα παρακολούθησης του θύματος, καθώς, όπως προκύπτει, είχε θέσει στο στόχαστρό της την Ιωάννα έως και δύο χρόνια πριν από την επίθεση.

«Ανεξάρτητα από το τι θα επιλέξει να πει ή να μην πει η κατηγορούμενη στην απολογία της, η ίδια της η πράξη και η όλη στάση της μέχρι και σήμερα τα έχουν πει ήδη όλα. Δεν δείχνει κανένα σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, δεν επιδεικνύει ίχνος μεταμέλειας. Τουναντίον, φαίνεται πως απολαμβάνει τον πόνο που προκάλεσε», δηλώνει στη Realnews ο Απ. Λύτρας.

Κάνοντας την αποτίμηση των όσων προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, ο δικηγόρος σημειώνει πως από τους μάρτυρες και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας.

Επίθεση με βιτριόλι Real News για κατάθεση Έφης