20 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Πώς το όπλο του Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη Χάτσινς. Οι προηγούμενες εκρήξεις και καταγγελίες

Επίσημο: Πώς το όπλο του Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη Χάτσινς. Οι προηγούμενες εκρήξεις και καταγγελίες

Πώς το όπλο του Αλεκ Μπάλντουιν σκότωσε τη Χαλίνα Χάτσινς; Κατεγγελίες από εργαζόμενους.

Στον Αλεκ Μπάλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Την Πέμπτη ο Αμερικανός ηθοποιός πυροβόλησε και σκότωσε, προφανώς κατά λάθος, την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς και τραυμάτισε τον Τζόελ Σόουζα, σκηνοθέτη της ταινίας γουέστερν που κινηματογραφούσαν στην Πολιτεία του Νέου Μεξικού. Ο Σόουζα πήρε εξιτήριο αργότερα από το νοσοκομείο που νοσηλεύτηκε.

Η σφαίρα χτύπησε την Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο, σύμφωνα με την ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη της κομητείας που κατατέθηκε στο Πλημμελειοδικείο της Σάντα Φε.

Ο βοηθός σκηνοθέτη που έδωσε στον Μπάλντουιν το όπλο δεν γνώριζε ότι αυτό περιείχε πραγματικές σφαίρες, ανέφερε η ένορκη κατάθεση του ντετέκτιβ του γραφείο του σερίφη της Σάντα Φε, Τζόελ Κάνο.

Ο Μπάλντουιν δήλωσε χθες συντετριμμένος από τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα όπου σκοτώθηκε η Χαλίνα Χάτσινς» έγραψε στο Twitter ο 63χρονος σταρ.

«Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομική έρευνα για το πώς μπορεί να συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγο (της Χάτσινς) για να του προσφέρω υποστήριξη, στον ίδιο και την οικογένειά του», πρόσθεσε.

Η παραγωγή της ταινίας σταμάτησε αμέσως. Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπάλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.

Το πλήρωμα του κινηματογραφικού σετ της ταινίας «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν ανησυχούσε ήδη για την ασφάλεια των όπλων και απομακρύνθηκαν από το πλατό λίγες ώρες προτού ο 63χρονος Αμερικανός ηθοποιός πυροβολήσει και σκοτώσει κατά λάθος την 42χρονη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς.

Νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες γυρισμάτων, τις κακές συνθήκες και ακόμα δυο περιστατικά σχετικά με τα «άσφαιρα» όπλα, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η DailyMail.

Οι εργαζόμενοι είχαν παραπονεθεί για το γεγονός ότι έπρεπε να διανυκτερεύσουν στο Αλμπουκέρκι, το οποίο απείχε μια ώρα με το αυτοκίνητο από το σετ και όχι στο Σάντε Φε επειδή η παραγωγή δεν θα πλήρωνε τα ξενοδοχεία τους, σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Los Angeles Times.

Όταν πήγαν να ετοιμάσουν τα πράγματά τους την Πέμπτη, διαπίστωσαν ότι είχαν αντικατασταθεί από ντόπιους και αυτομάτως τέθηκε το ερώτημα ποια ήταν η εκπαίδευσή τους και σε ποιο βαθμό έλεγξαν το όπλο πριν το παραδώσουν στον Μπάλντουιν, ο οποίος πιθανολογείται ότι είχε γεμίσει το «μύλο» με κανονικές σφαίρες και όχι άσφαιρα.

Σύμφωνα με άτομα του κινηματογραφικού συνεργείου όταν έφτασαν την Πέμπτη να μαζέψουν τα πράγματά τους βρήκαν μια ομάδα ντόπιων εργατών που περίμενε να τους αντικαταστήσει. Η Χαλίνα είχε αποφασίσει να μείνει στο πλατό για να συνεχίσει το γύρισμα μαζί με τον παραγωγό Τζόλε Σόουζα και τον ηθοποιό Αλεκ Μπάλντουιν. Στη 13:50 ο Μπάλντουιν πυροβόλησε με όπλο το οποίο νόμιζε οτι είχε άσφαιρα και η σφαίρες πέτυχαν την Χάτσινς και τον σκηνοθέτη, ο οποίος βγήκε χθες από το νοσοκομείο.

Στον Άλεκ Μπόλντουιν δόθηκε ένα όπλο που περιγράφηκε ως ένα ασφαλές «άσφαιρο όπλο» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», αλλά το όπλο περιείχε αληθινές σφαίρες, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της αστυνομικής έρευνας για το θανατηφόρο περιστατικό.

Το γραφείο του σερίφη είπε ότι δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παρέμεινε ανοιχτή. Ο Μπόλντουιν έδωσε οικειοθελώς κατάθεση στην αστυνομία για το συμβάν, πρόσθεσε το γραφείο του σερίφη.