Επιμένει η Τουρκία: «Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του Αιγαίου – Ο Μητσοτάκης είναι πιόνι του Μακρόν»

Επιμένει η Τουρκία: «Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες του Αιγαίου – Ο Μητσοτάκης είναι πιόνι του Μακρόν»

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο αντιπρόεδρος του κόμματος Μπαχτσελί

O Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει αντιδράσει ακόμα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει ως προς τον χάρτη που περήφανα δημοσιοποίησε ο κυβερνητικός εταίρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη ωστόσο έσπευσε να απαντήσει – εκτός πλαισίου τουρκικής κυβέρνησης – με μία ανάρτηση του στο twitter, o αντιπροέδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) και βουλευτής Κωνσταντινούπολης, Σεμίχ Γιαλτσίν. Σύμφωνα με τον Γιαλτσίν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, των ΗΠΑ του προέδρου Μπάιντεν, το «πιόνι του Γάλλου προέδρου Μακρόν», «πανικοβλήθηκε όταν είδε τον χάρτη των νησιών του Αιγαίου».

Δωρεά τα νησιά στην Ελλάδα

Όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του MHP, ο Έλληνας πρωθυπουργός «γνωρίζει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν ως δωρεά στην Ελλάδα από δυτικές χώρες, οπότε φοβάται κάθε φορά που το θέμα επανέρχεται στην τουρκική κοινή γνώμη». Σύμφωνα με τον ίδιο «το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου» και αυτό το τουρκικό έθνος «υποστηρίζει» τον χάρτη.

Ο Γιαλτσίν υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία» και πως εκείνος «τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους».

 642 total views,  2 views today

.