20 Απριλίου, 2024

Επιχείρηση-εκκλησίες: Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για ιερούς ναούς και ιστοσελίδες ακραίων

Μεγάλο δίχτυ έχει απλώσει και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και για τις επόμενες 48 ώρες η ΕΛ.ΑΣ. θα είναι επικεντρωμένη στις εκκλησίες, με την εντολή να είναι σαφής. Συνεχείς περιπολίες, ακόμα κι από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ γύρω από τους ιερούς ναούς ώστε να ελεγχθεί αν θα υπάρχει συγκέντρωση ατόμων. Σαφώς και δεν πρόκειται οι αστυνομικοί να έρθουν σε αντιπαράθεση με τους πιστούς, με την οδηγία να είναι συγκεκριμένη και να αφορά σε συστάσεις που θα γίνονται για να μην υπάρχει συγκέντρωση ατόμων έξω από τους ναούς και να υπάρξει κίνδυνος της δημόσιας υγείας.

Βέβαια, αν υπάρξει κάτι πιο οργανωμένο εν αντιθέσει με μεμονωμένους πιστούς που ενδέχεται να πάνε έξω από μια εκκλησία, η αντιμετώπιση θα είναι διαφορετική.

Αυτό που τονίζει η ΓΑΔΑ είναι ότι θα γίνει ό,τι ορίζει ο νόμος, αν υπάρξει μεγάλη μερίδα ατόμων που δεν θα πειθαρχήσει στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε η πληροφορία για ιερέα στην Αττική που έστελνε sms κι έλεγε στους πιστούς να κανονίσουν με ραντεβού να λάβουν την Θεία Κοινωνία. Αμεση ήταν η αντίδραση των Αρχών, που επικοινώνησαν με τον Μητροπολίτη της περιοχής, και του ζήτησαν να συνετίσει τον ιερέα, πράγμα που έγινε και το θέμα θεωρείται λήξαν.

Σαφάρι έχουν εξαπολύσει και οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και δη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία έχει απλώσει ένα… μεγάλο δίχτυ παρακολούθησης πάνω από σελίδες που ανήκουν κυρίως σε ακραίους, που παρακινούν και βγάζουν τον κόσμο στο δρόμο, ζητώντας να αψηφήσουν τα μέτρα και να πάνε μαζικά στις εκκλησίες στην κορύφωση του Θείου δράματος.