24 Απριλίου, 2024

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έχασε την ακοή του ο τραυματίας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

απθ-επεισοδια

Επεισόδια στο ΑΠΘ: Έχασε την ακοή του ο τραυματίας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη

Την ακοή του φαίνεται πως έχασε ο φοιτητής που τραυματίστηκε από κρούτου λάμψης κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο ΑΠΘ. Σύμφωνα με την πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύεται ο 21χρονος φοιτητής, από την έκρηξη που έγινε δίπλα του, έχασε από το ένα αυτί την ακοή του.

Οι γιατροί περιμένουν να δουν αν ο τραυματισμός θα είναι μόνιμος ή αν θα περάσει με την πάροδο του χρόνου. Στον 21χρονο φοιτητή οι γιατροί έκαναν επίσης ράμματα στο κεφάλι. Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει κανονικά στο ΑΠΘ, τονίζοντας ότι η Αστυνομία θα επεμβαίνει όπου χρειάζεται.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης καλούν σε συλλαλητήριο καταγγελίας της αστυνομικής βίας στο πανεπιστήμιο ενώ η ΚΝΕ κάνει λόγο για εν εξελίξει κρατικό σχέδιο επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας και «συντεταγμένο σχέδιο καταστολής», το οποίο – όπως τονίζει – «δεν θα περάσει».

Επεισόδια στο ΑΠΘ: «Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα» φώναζε φοιτητής – Οκτώ άτομα στο νοσοκομείο

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οκτώ διαδηλωτές να καταλήξουν στο νοσοκομείο, ενώ βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα, δείχνει δυνάμεις των ΜΑΤ να σέρνουν για προσαγωγή έναν αιμόφυρτο φοιτητή, που φώναζε ότι πονάει.

«Πονάω, δεν μπορώ να πάρω ανάσα», ακούγεται χαρακτηριστικά σε σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να σέρνουν τον φοιτητή πάνω σε σκαλιά, ώστε να τον απομακρύνουν από τον χώρο του ΑΠΘ.

απθ-επεισοδια

Επίσης, όπως αναφέρει το thesstoday.gr έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια που συνέβησαν το μεσημέρι, οκτώ άτομα οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ιπποκράτειο για περίθαλψη, καθώς διαπιστώθηκε πως είχαν τραυματιστεί ελαφρά έξι εξ αυτών.

Παράλληλα, το ίδιο δημοσίευμα τονίζει ότι οι σκληρές σκηνές βίας ξεκίνησαν όταν ένα άτομο ζήτησε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ τον λόγο της παρουσίας τους μέσα στο ΑΠΘ.

απθ-επεισοδια

Σημειώνεται, ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν σε κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών, μέσα στο ΑΠΘ, καθώς κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στον χώρο όπου γίνονται εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης, στο πρώην «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη επί 34 έτη.

Το κλίμα ήταν τεταμένο για αρκετή ώρα, ενώ «γυαλιά-καρφιά» έγινε η είσοδος της Πρυτανείας, με εκτεταμένες φθορές να σημειώνονται στην είσοδο του κτιρίου.

απθ-επεισοδια