29 Μαρτίου, 2024

ΕΝΦΙΑ 2021: Πότε βγαίνει, πότε πληρώνεται, πόσες οι δόσεις. Έρχονται τα ραβασάκια

ΕΝΦΙΑ 2021: Πότε βγαίνει, πότε πληρώνεται, πόσες οι δόσεις. Έρχονται τα ραβασάκια

Ο ΕΝΦΙΑ 2021 βγαίνει μέσα στις επόμενες μέρες και εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν τα ραβασάκια.

Πότε βγαίνει ο ΕΝΦΙΑ 2021, πότε πληρώνεται, πόσες οι δόσεις.

Μέσα στον επόμενο μήνα, πιθανότατα προς το τέλος αναμένεται να βγουν τα ραβασάκια για τον ΕΝΦΙΑ 2021.

Περισσότεροι από 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων αναμένεται να λάβουν μέσα στον Σεπτέμβριο τον ΕΝΦΙΑ 2021, ο οποίος θα υπολογιστεί με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες, τους ίδιους συντελεστές και την ίδια έκπτωση.

Υπενθυμίζεται πως και για το έτος 2021 θα χορηγηθεί έκπτωση 10%-30% στον κύριο και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων που προκύπτει από την εφαρμογή των προβλεπόμενων κλιμάκων και συντελεστών.

Όπως φαίνεται οι δόσεις καταβολής του ΕΝΦΙΑ 2021 καθορίζονται σε έξι ισόποσες μηνιαίες για τη διευκόλυνση των φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων να ανταποκριθούν στην εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων για το έτος αυτό.

Συγκεκριμένα, η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2021 και η τελευταία μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου 2022.

Διορθωτικές δηλώσεις πρέπει να υποβάλλουν όσοι διαπιστώσουν λάθη προηγούμενων ετών και να εξαλείψουν τις άδικες επιβαρύνσεις στα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ.

Η υποβολή διορθωτικών Ε9 γίνεται μέσω της εφαρμογής «Ε9 Περιουσιολόγιο» στο TAXISnet.

Μετά την υποβολή δήλωσης για μείωση ΕΝΦΙΑ για ένα ή περισσότερα έτη εκδίδεται νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για κάθε έτος ξεχωριστά.