29 Μαρτίου, 2024

Εμβολιασμός στο σπίτι: Πότε ξεκινάει με μονοδοσικό Johnson & Johnson. Ποιους αφορά

Εμβολιασμός στο σπίτι: Πότε ξεκινάει με μονοδοσικό Johnson & Johnson. Ποιους αφορά

Ποιους αφορά ο εμβολιασμός στο σπίτι με το εμβόλιο της Johnson & Johnson;

Οι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Στην εθνική επιχείρηση εμβολιασμών «Ελευθερία» για το πώς εξελίσσονται οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της AstraZeneca, αλλά για το και πώς θα ξεκινήσει η διαδικασία του εμβολιασμού κατ’ οίκον με το εμβόλιο της Johnson & Johnson μίλησε ο υπουργός επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Για εμβολιασμό κατάκοιτων πολιτών στο σπίτι από τις 15 Μαΐου μίλησε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς επιταχύνεται τα τελευταία 24ωρα η εμβολιαστική εκστρατεία με άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους των άνω των 30 ετών

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι ο εμβολιασμός των κατάκοιτων πολιτών θα γίνεται με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, για το οποίο θα υπάρχει επάρκεια, όπως ανέφερε.

Μέχρι αυτή την ώρα όπως σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό περίπου 44.000 πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών, με την πλατφόρμα να βρίσκεται μόλις μερικές ώρες ανοικτή, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 30-39, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι έχουν εγγραφεί περίπου 120.000 πολίτες, ενώ πάνω από 5.000 έχουν ήδη εμβολιαστεί. ο υπουργός Επικρατείας ανακοίνωσε ότι οι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson
με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Μιλώντας για την μερική άρση των μέτρων του lockdown κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η διατήρηση του SMS για λίγες ήμερες ακόμη, όπως και ο περιορισμός στην κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες, έχει και μια συμβολική σημασία, αλλά και μια παιδαγωγική ιδιότητα. «Οτιδήποτε ανοίγεις είναι πιο δύσκολη άσκηση απ’ οτιδήποτε κλείνεις (…) Το να ανοίγεις είναι μια εύκολη πολιτικά απόφαση, αλλά τεχνικά δύσκολη» σημείωσε.

5 εκατ. εμβολιασμένοι μέχρι τέλος Μαΐου

Στην πορεία της συνέντευξης, ο υπουργός υπογράμμισε τα «ισχυρά όπλα» που διαθέτουμε πλέον, όπως είναι ο εμβολιασμός, που «προχωρεί με φοβερούς ρυθμούς, σε λίγο έχουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα από τον αρχικό μας υπολογισμό για 1.100 κέντρα.

Μέχρι τέλος Μαΐου έχουμε βάλει στόχο να έχουμε 5 εκατ. (εμβολιασμένους), άρα πλησιάζουμε προς το 50% των εμβολιασμένων με μία δόση. Θα είναι ένας επαρκέστατος όρος για να μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας», σημείωσε με έμφαση. Ωστόσο, «πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμη υπομονή, αυτοσυγκράτηση, προσοχή», ζήτησε κλείνοντας τη σχετική απάντηση.