28 Μαρτίου, 2024

Εμβολιασμοί: Τα νέα σήματα έκπληξη σε καταστήματα, εστιατόρια. Έξαλλοι οι ανεμβολίαστοι, «μιάσματα»

Εμβολιασμοί: Τα νέα σήματα έκπληξη σε καταστήματα, εστιατόρια. Έξαλλοι οι ανεμβολίαστοι, «μιάσματα»

Δείτε τα νέα σήματα που πρέπει να αναρτήσουν όλα τα καταστήματα ανάλογα με το αν είναι Covid-free ή «μιασμένα» με ανεμβολίαστους.

Τα σήματα που θα αναρτηθούν στα καταστήματα προκειμένου να ενημερώνουν για τους χώρους Covid-Free ή εκείνους που θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες θα προμηθεύει η κυβέρνηση μέσω του gov.gr.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τρία θα ειναι τα σήματα που θα βλέπουμε το επόμενο διάστημα στα καταστήματα:

Το πρώτο θα αναγράφει πως ο χώρος είναι Covid-free και θα αφορά στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό, με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικού.

Το σήμα που επεξηγεί πως ο χώρος αφορά μόνο σε εμβολιασμένους ή αναρρώσαντες

Η δεύτερη σήμανση θα αναγράφει «μεικτός χώρος» και θα μπορούν να εισέρχονται πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό και άτομα που έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατο μοριακό ή rapid test

Το σήμα που επεξηγεί πως ο χώρος αφορά σε εμβολιασμένους ή άτομα με τεστ κορωνοϊού

Τέλος, στα καταστήματα θα αναρτάται και σήμανση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπου θα σημειώνεται πως το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Το σήμα που επεξηγεί πως ο χώρος απασχολεί εμβολιασμένο προσωπικό

Πώς θα καθορίζονται εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε καταστήματα και επιχειρήσεις με ημιμόνιμες κατασκευές (πέργκολες, τζαμαρίες κ.λπ.), ό, τι είναι στεγασμένο θα θεωρείται εσωτερικός χώρος και ως εκ τούτου εκεί θα εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Την ίδια ώρα, η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει συνέπειες σε υπαλλήλους επιχείρησης που ενδεχομένως δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ωστόσο, φαίνεται πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν την επιχείρηση που δουλεύουν πως είναι ανεμβολίαστοι.

Τέλος, διευκρινίζεται πως παρότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους, θα τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση της τουαλέτας, φορώντας πάντοτε τη μάσκα τους.

Πότε μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του ανεμβολίαστος που τίθεται σε αναστολή

Όπως έχει γίνει γνωστό, εργαζόμενοι που ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικού εμβολιασμού θα τίθενται σε αναστολή εργασίας εφόσον συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιαστούν. Ωστόσο, φαίνεται πως κάθε εργαζόμενος που τίθεται σε αναστολή, μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του εφόσον εμβολιαστεί.