23 Απριλίου, 2024

Emkay Blanco: Η godmother tis rap skinis

Emkay Blanco: Η godmother tis rap skinis

Νικολέττα Πολύζου
Νικολέττα Πολύζου

 

Μηνά πως ξεκίνησες να ασχοληθείς με την ραπ μουσική ?

Πάντα μου άρεσε η ραπ μουσική. Άρχισα να ασχολούμαι, όμως, πιο σοβαρά μαζί της πέντε χρόνια πριν μόλις είχα αρχίσει και τις σπουδές μου στο θέατρο.

Ξέρω ότι είχες κάνει κάποιες καλές συνεργασίες στο χώρο?

Emkay Blanco

Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργαστώ με υπέροχους ανθρώπους και καλλιτέχνες οι οποίοι εκτίμησαν την δουλειά μου όπως ακριβώς εκτίμησα κι εγώ τη δική τους. Κι είναι υπέροχο όταν συμβαίνει αυτό σε έναν τόσο ανταγωνιστικό χώρο. Έχω συνεργαστεί με την αγαπημένη φίλη και πρώην συμφοιτήτρια μου τη ΤhitaNi, με την αγαπημένη μου Kappa, με την ΑdraKadeia που υπεραγαπώ από μακριά και φυσικά με τον αδερφό μου και απόλυτη dragqueenFoxyFox! Τώρα αν με ρωτάς με ποιους θα ήθελα να συνεργαστώ… μου έρχονται διάφορα ονόματα στο μυαλό! Σίγουρα θα ήθελα να συνεργαστώ με ραπ καλλιτέχνες που θαυμάζω αλλά και με ποπ καλλιτέχνες. Αυτό πιστεύω θα ήταν ένα πολύ όμορφο ταίριασμα.

Πως είναι η ζωή ενός ράπερ στην Κύπρο ?

Η ζωή στην Κύπρο για έναν ανεξάρτητο ράπερ είναι πολύ δύσκολη. Κι ακόμα πιο δύσκολη όταν πρόκειται για τον πρώτο γκέι ράπερ. Είναι πολύ δύσκολο. Ο κόσμος δυσκολεύεται να με πάρει στα σοβαρά. Και με στενοχωρεί αυτό. Αυτό φυσικά συμβαίνει και με άλλους καλλιτέχνες και είναι λυπηρό. Πιο γενικά θεωρώ πως δεν δίνονται ευκαιρίες για να ανέλθει ένα ράπερ στην Κύπρο. Στην Ελλάδα αν και πάλι είναι κάπως τα πράγματα, θεωρώ πως υπάρχουν πολλές παραπάνω ευκαιρίες. Στην Κύπρο είμαστε πολύ πίσω σ’ αυτό.

Οι στίχοι μιλούν για πόρνες ,ουσίες ,ακριβά γούστα Μήπως όλα αυτά είναι ένα παζλ που δημιουργούν οι νέοι που θέλουν να αποδράσουν?

Πιστεύω πως η θεματολογία τόσο της ραπ μουσικής όσο και της τραπ, οφείλεται καθαρά στα βιώματα του ράπερ ή τράπερ. Είναι σα να λες την ιστορία σου. Σίγουρα κάποια ραπ τραγούδια είναι μια μεγάλη γροθιά στην σάπια πλευρά της κοινωνίας μας γι’ αυτό και οι στίχοι είναι καμιά φορά σκληροί, για να περάσουν τα μηνύματά τους πιο άμεσα. Όλοι βρίζουμε στη ζωή μας. Όλοι θα θέλαμε να ‘χαμε λεφτά και χίλια δυο. Κι εδώ έρχεται το βιωματικό της όλης κατάστασης. Οι παραπάνω ράπερς δεν είχαν εύκολη ζωή. Καθόλου εύκολη όμως. Υπάρχουν ράπερς που έζησαν ακόμα και στον δρόμο. Ιστορίες που αν ακούσεις διερωτάσαι «πού ζω;» Οπόταν είναι μόνο λογικό να υπάρχει το άγριο στοιχείο που σε μερικούς φαίνεται υπερβολικό.

Πως βλέπεις ότι τα τσιφτετέλια κ οι ζεμπεκιές έχουν εξοριστεί σε μεγάλο βαθμό και οι περισσότεροι DJ επιλέγουν την ραπ μουσική?

Η ραπ και η τραπ μουσική έχουν γίνει το πιο αγαπημένο είδος μουσικής των νέων. Οπόταν είναι λογικό ότι ο Dj θα παίξει αυτό που πουλάει περισσότερο. Πιστεύω πως όλα τα είδη βέβαια έχουν τη χάρη τους αλλά αυτή την περίοδο η ραπ και η τραπ βρίσκονται στην κορυφή.

Emkay Blanco
Emkay Blanco

Παίζει ρόλο η αγανάκτηση των ανθρώπων , τα μνημόνια και ότι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και ένα σάουντρακ από μια μουσική ¨τα χώνει ‘ στην ελίτ και στις κυβερνήσεις?

Σίγουρα παίζουν κι όλα αυτά τον ρόλο τους. Ένα τραγούδι με έντονο μπιτ, και κάμποσο βρίσιμο σίγουρα είναι εκτονωτικό για κάποιους. Νιώθουν σα να τα χώνουν στους κυρίους με τα κουστούμια που μας ρημάξανε. Νιώθουν σα να παίρνουν δύναμη μέσα απ’ αυτό. Και το βρίσκω πολύ όμορφο. Ακόμα κι από βρίσιμο μπορεί να βγει κάτι καλό στο τέλος.

Emkay Blanco
Emkay Blanco

Υπάρχουν κάποιοι ποπ σταρ που θα ήθελες να συνεργαστείς?

Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με την Josephine, την Ελένη Φουρέιρα, την KonnieMetaxaκαι την Έλενα Παπαρίζου! Θα μπορούσα μετά να πεθάνω ευτυχισμένος!

 

Στόχοι και το επόμενο σου βήμα?

Στόχοι πολλοί… Έχω μόλις ολοκληρώσει το τρίτο μου ΕP το οποίο αποτελείται από οκτώ τραγούδια. Ονομάζεται «Hardcore» και μπορεί να το ακούσει κανείς ολόκληρο στο κανάλι μου στο YouΤube https://www.youtube.com/user/MinasKalaitzisκαι πολύ σύντομα και στο Spotify. Τώρα επόμενος μου στόχος είναι να ολοκληρώσω το πρώτο μου επίσημο βίντεο κλιπ το οποίο θα σκάσει σύντομα. Εκεί επικεντρώνομαι για την ώρα. Είναι ένα πρότζεκτ για το οποίο δούλεψα σκληρά και ανυπομονώ να το μοιραστώ με τον κόσμο μου.

Ευχαριστώ από καρδιάς για το χρόνο σου Μηνά .

Εγώ ευχαριστώ Νικολέττα και σας περιμένω στην Κύπρο με την One News.