28 Μαρτίου, 2024

Εμφανίστηκε ο 40χρονος Νώντας: Τι κατέθεσε στη δίκη για Ιωάννα Παλιοσπύρου, Έφη Κακαραντζούλα. Ένταση

Εμφανίστηκε ο 40χρονος Νώντας: Τι κατέθεσε στη δίκη για Ιωάννα Παλιοσπύρου, Έφη Κακαραντζούλα. Ένταση

Τι κατέθεσε ο 40χρονος Νώντας στη δίκη για Ιωάννα Παλιοσπύρου και Έφη Κακαραντζούλα;

«Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης», δήλωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο όταν βρέθηκε μπροστά στον 40χρονο Νώντα, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που πυροδότησε την εμμονή της κατηγορούμενης και την οδήγησε στο να επιτεθεί με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Ο μάρτυρας έκανε λόγο για μία χαλαρή φιλική σχέση με την κατηγορούμενη:

«Με την κατηγορούμενη είχαμε μια χαλαρή και φιλική σχέση, που έγινε ερωτική, περιστασιακά. Ήταν λίγες οι φορές και οι ώρες που είχαμε βρεθεί. Δεν υπήρξε ούτε λήξη ούτε έναρξη της σχέσης. Θυμάμαι το τελευταίο διάστημα, από το Γενάρη μέχρι το συμβάν είχαμε βρεθεί μία φορά» ανέφερε ο 40χρονος, επιμένοντας ότι γνωρίστηκαν σε κοινή παρέα.

Σε ό,τι αφορά την Ιωάννα Παλιοσπύρου, ο 40χρονος Νώντας κατέθεσε:

«Την Ιωάννα Παλιοσπύρου δεν τη γνωρίζω, δεν την έχω δει ποτέ από κοντά και δεν έχουμε μιλήσει διά ζώσης. Πριν από τέσσερα χρόνια τής είχα στείλει ένα αίτημα φιλίας και είχαμε ανταλλάξει κάποια μηνύματα. Μου είχε βγάλει η εφαρμογή κάποιους κοινούς φίλους και μου την είχε προτείνει. Έτσι την είχα δει και της είχα κάνει το αίτημα φιλίας. Θεώρησα ότι μου προτάθηκε από την εφαρμογή γιατί είχαμε κοινούς γνωστούς» ανέφερε, και συμπλήρωσε ότι αντάλλαξαν εντελώς τυπικά μηνύματα.

Επίθεση με βιτριόλι: «Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης», λέει η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ο εισαγγελέας κάλεσε την Ιωάννα Παλιοσπύρου για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. «Επιβεβαιώνω όσα λέει ο μάρτυρας. Είναι η πρώτη φορά που τον βλέπω διά ζώσης. Υπήρξαν μικρές διαφοροποιήσεις. Θυμάμαι ότι επανερχόταν στη συνομιλία μας. Αν και του είχα εξηγήσει την κατάσταση με την κατηγορούμενη και θεωρώ ότι ο ίδιος είχε καταλάβει, αλλά επανερχόταν στο να μου στέλνει μηνύματα».

Ο 40χρονος ανέφερε ότι δεν θυμάται τον εαυτό του να επανέρχεται στη συζήτηση. Σχετικά με την κατηγορούμενη, υποστήριξε ότι απάντησε στην Ιωάννα ότι εύχεται να είναι καλά.

Οπως είπε ο μάρτυρας: «Υπήρξε ένα αίτημα φιλίας από εμένα, μου είπε ότι διεγράφη η διαδικασία και τη ρώτησα γιατί, μου είπε για μια συνεπωνυμία. Μου είπε ότι κάποια ενδιαφέρεται για μένα. Στη συνομιλία που είχα με την παθούσα αναφέρθηκε το όνομα της κατηγορούμενης στο πλαίσιο του αν είναι κοινή μας γνωστή. Για την ανταλλαγή μηνυμάτων με την Παλιοσπύρου δεν δέχθηκα όχληση από την κατηγορούμενη».

Αναφερόμενος στην επίθεση σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο μάρτυρας ξεκαθάρισε ότι το άκουσε πηγαίνοντας στη δουλειά του:

«Για την επίθεση σε βάρος της παθούσας άκουσα πηγαίνοντας στη δουλειά και μάλιστα το σχολιάσαμε με έναν συνάδελφο. Ήταν σοκαριστικό και πρωτόγνωρο και μας θύμισε τις γιαγιάδες και τους παππούδες μας που περιέγραφαν τέτοιες καταστάσεις. Δεν πήγε ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να είναι κάποιος από τον περίγυρό μου».

Εισαγγελέας: Το 2018 βρίσκεστε σε ελεύθερη ερωτική σχέση με την κατηγορούμενη; Την Παλιοσπύρου τη γνωρίζετε;

Μάρτυρας: Όχι, όχι.

Εισαγγελέας: Περιγράψτε πώς έγινε το αίτημα φιλίας στην Ιωάννα;

Μάρτυρας: Γράφει ονοματεπώνυμο και αριθμό κοινών φίλων.

Εισαγγελέας: Γιατί κάνατε στο συγκεκριμένο πρόσωπο αίτημα; Ποιος ήταν ο λόγος;

Μάρτυρας: Δεν υπήρξε συγκεκριμένος λόγος.

Εισαγγελέας: Μετά την αποδοχή μεσολάβησαν μεταξύ σας συνομιλίες;

Μάρτυρας: Ναι, απλές συνομιλίες σχετικά με κάποιον συνεπώνυμό μου.

Εισαγγελέας: Το επόμενο διάστημα ήσασταν φίλοι ή σας είχε διαγράψει;

Μάρτυρας: Δεν το γνωρίζω. Δεν βγαίνει κάποια ειδοποίηση. Πρέπει να μπω εγώ στη σελίδα της για να δω αν με έχει διαγράψει κάποιος. Σχετικά με τη διαγραφή μου από τους φίλους της, μου είπε ότι υπάρχει ένα πρόσωπο που ενδιαφέρεται για μένα. Της εξήγησα ότι δεν είμαι σε σχέση, μετά εκείνη μου είπε για κάποιον συνεπώνυμό μου και θεώρησα ότι κάπου εκεί έχει γίνει κάποιο μπέρδεμα.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη δίκη κατά την εξέταση του 40χρονου Νώντα

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο όταν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής ξεκίνησαν να εξετάζουν τον 40χρονο, ρωτώντας για τις σχέσεις του με την κατηγορούμενη.

Οι ερωτήσεις από τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκο Αλεξανδρή, προκάλεσαν τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του προέδρου, ο οποίος του επισήμανε πως ο ρόλος του είναι να κάνει ερωτήσεις και όχι να επιτίθεται στον μάρτυρα.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του μάρτυρα, ο πρόεδρος είπε: «Κύριοι συνήγοροι, εδώ γίνεται δίκη. Δεν λειτουργούμε με όρους τηλεόρασης».

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας ζήτησε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με την κατηγορούμενη.

Ο εισαγγελέας, λαμβάνοντας τον λόγο, είπε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται:

Εισαγγελέας: «Το δικαστήριο έχει διατηρήσει ένα επίπεδο. Δεν είναι ανάγκη να υπεισερχόμαστε σε προσωπικές λεπτομέρειες. Καλώ όλους να μη διευρύνουν το κατηγορητήριο με θέματα που δεν μας αφορούν».