20 Απριλίου, 2024

Έκτακτο μέρισμα: Τα σενάρια για Xριστουγεννιάτικο δώρο. Ποιοι θα λάβουν «μποναμά» έως 900 ευρώ

Έκτακτο μέρισμα: Τα σενάρια για Xριστουγεννιάτικο δώρο. Ποιοι θα λάβουν «μποναμά» έως 900 ευρώ

Πέρα από το διπλάσιο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θα λάβουν, στα τέλη του έτους, όλοι οι δικαιούχοι, εξετάζονται σύμφωνα με πληροφορίες σενάρια για ενισχυση σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι υγειονομικοί.

Σκέψεις για έκτακτο «κοινωνικό μέρισμα» σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες φαίνεται πως υπάρχουν στο κυβερνητικό επιτελείο, πέρα από την καταβολή διπλού Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όλους τους δικαιούχους.

Συγκεκριμένα όπως είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, στο τέλος του έτους, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό, το οποίο θα μπορεί επομένως να φθάνει έως και τα 900 ευρώ.

Το μέτρο αυτό αφορά, μέχρι στιγμής, σε περίπου 280.000 δικαιούχους.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, εξετάζεται περαιτέρω οικονομική ενίσχυση σε χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και μπόνους για υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το MEGA, στο «τραπέζι» τίθεται το σενάριο για κάποιο βοήθημα τα Χριστούγεννα σε συνταξιούχους που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ και πέρυσι δεν έλαβαν αναδρομικά.

Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά σε περίπου ένα εκατομμύριο συνταξιούχων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το OPEN, εξετάζεται και έκτακτο επίδομα σε μακροχρόνια ανέργους.

Πάντως, τα εν λόγω μέτρα δεν έχουν «κλειδώσει» και μένει να φανεί το επόμενο διάστημα τι θα ανακοινωθεί.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας πριν από λίγες ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό, είχε αναφέρει ότι πόσο πιθανό και σε τι βαθμό είναι το ενδεχόμενο για πρόσθετες ενισχύσεις εντός του 2021 θα καταστεί σαφές σε διάστημα ενός μήνα.

Επομένως, οι αποφάσεις θα «κλειδώσουν» ενδεχομένως τον Νοέμβριο.