20 Απριλίου, 2024

Έκτακτο μέρισμα 2021 αιτήσεις: Ποιοι θα πάρουν ως 900 ευρώ και πότε

Έκτακτο μέρισμα 2021 αιτήσεις: Ποιοι θα πάρουν ως 900 ευρώ και πότε

Κοινωνικό κοινωνικό μέρισμα 2021 αιτήσεις: Θα…βρέξει λεφτά το Δεκέμβριο για χιλιάδες συμπολίτες μας καθώς έρχεται έκτακτο μέρισμα το οποίο θα φτάσει έως και τα 900 ευρώ!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δέχεται εισηγήσεις για παροχή έκτακτης και εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες με έμφαση σε ευάλωτα νοικοκυριά και τους χαμηλοσυνταξιούχους έως το τέλος Δεκεμβρίου.

Για το έκτακτο μέρισμα εξετάζονται αρκετά σενάρια, χωρίς ωστόσο να έχει «κλειδώσει» κάτι.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, η έκτακτη οικονομική ενίσχυση φέτος θα είναι μία διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Έτσι, διπλό βοήθημα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα λάβουν όλοι οι δικαιούχοι στο τέλος του χρόνου. Το κόστος του εν λόγω μέτρου είναι 64 εκατ. ευρώ και θα βοηθήσει σημαντικά νοικοκυριά που είναι στο φάσμα της ακραίας φτώχειας.

Υπενθυμίζεται πως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα είναι ένα προνοιακό πρόγραμμα που δίνεται σε περίπου 273.000 ευάλωτα νοικοκυριά (482.335 ευάλωτους πολίτες).

Αποτελεί ένα αναγκαίο δίχτυ προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της φτώχειας και την αποφυγή του κοινωνικού αποκλεισμού.