28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Θεωρούν βασικούς ύποπτους δύο ψαράδες για τον θάνατό του

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ! Υπόθεση Σήφη Βαλυράκη: Θεωρούν βασικούς ύποπτους δύο ψαράδες για τον θάνατό του

Με βάση τα όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, κατονομάστηκαν από αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσης, πως προσέγγισαν το σκάφος του Σήφη Βαλυράκη και πάνω σε καβγά τον χτύπησαν με κάποιο κοντάρι και εκείνος έπεσε στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Τώρα ο εισαγγελέας Χαλκίδας τους καλεί σε ανωμοτί κατάθεση και έχουν διορία μέχρι τη Δευτέρα για να το κάνουν.

Όπως λέει ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, «ο ένας εκ των δύο τού κατάφερε με δύναμη δύο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (σ.σ. ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα, και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο».

Τα πορίσματα των ιατροδικαστών έκαναν λόγο για χτυπήματα στο θύμα, τα οποία δεν δικαιολογούν θαλάσσιο δυστύχημα

Ο Αναστάσιος Δέδες, δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφερε πως «εφόσον ο χειριστής του σκάφους κάθεται στο μπαλόνι, δίπλα στο χειριστήριο και κινείται με μικρή ταχύτητα, είναι αδύνατον η δική του προπέλα σε αυτή τη φάση να χτυπήσει τον χειριστή. Αυτό είχα πει από την αρχή».
Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης, «έχουμε ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμφωνούν και οι δύο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».