19 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι ψήφισαν, νέα μέλη, παράταση, αποτελέσματα [video]

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Πόσοι ψήφισαν, νέα μέλη, παράταση, αποτελέσματα

Παράταση κατά μία ώρα δόθηκε για τα εκλογικά κέντρα όπου σχηματίζονται μεγάλες ουρές.

Έτσι οι κάλπες θα κλείσουν του ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσουν στις 9 βράδυ, ενώ το απόγευμα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη είχαν υπερβεί τις 130.000 οι ψηφοφόροι στις 8 το απόγευμα.

Η προσέλευση στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόσο στην Αθήνα και τις μεγάλες πόλεις, όσο και στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει σύμφωνα μόνο με τους εγγεγραμμένους στα τάμπλετ 70.000 πολίτες στα εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια, ενώ συνεχιζόταν η μαζική ροή εγγραφής νέων μελών.

Είναι ενδεικτικό, επισημαίνουν πηγές της Κουμουνδούρου, πως η αναλογία παλιά με νέα μέλη είναι περίπου στο ένα προς δυο.

Μαζική συμμετοχή
Με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες αναμένεται να είναι υψηλός.

Η δε προσέλευση είναι μαζική, τόσο στη συμμετοχή, όσο και στην περιφέρεια. Πιο αισιόδοξα στελέχη εκτιμούν ότι η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό των νέων μελών, καθώς σε πολλές περιοχές εξακολουθούν να υπάρχουν ουρές. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 9 το βράδυ, μετά την παράταση που δόθηκε.

Η προσέλευση του κόσμου στα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε όλη την επικράτεια συνεχίζεται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρκετό κόσμο έχει στο εκλογικό κέντρο του Ζωγράφου, όπως και στον Κολωνό, όπου κόσμος γράφεται επί τόπου ως μέλος του κόμματος, προκειμένου να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Ουρές έχει και στο εκλογικό κέντρο της Ηλιούπολης, όπως και στο Γαλάτσι.