29 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ Δημοσκοπήσεις: Ποιοι περνούν στον Β’ γύρο, ποιοι αλλάζουν στρατηγική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ Δημοσκοπήσεις: Ποιοι περνούν στον Β’ γύρο, ποιοι αλλάζουν στρατηγική

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις και εκτιμήσεις για τις εκλογές ΚΙΝΑΛ;

Ποιοι μάχονται για την είσοδο στο δεύτερο γύρο, ποιοι παλεύουν για ένα καλό ποσοστό και το ερώτημα για το εάν φτάσουν και έξι έως την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 5 Δεκεμβρίου.

«Δυο ταχυτήτων» δείχνει να είναι οι υποψήφιοι του Κινήματος Αλλαγής: Οι τρεις (Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος) φαίνεται να αποτελούν τα απόλυτα φαβορί για την είσοδό τους στον δεύτερο γύρο.

Οι υπόλοιποι τρεις (Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης), εκτιμάται ότι θα δώσουν αγώνα για ένα αξιοπρεπές ποσοστό, ενώ ερώτημα συνεχίζει να αποτελεί αυτή τη στιγμή αν θα φτάσουν και οι τρεις έως την πρώτη Κυριακή των εκλογών, στις 5 Δεκεμβρίου.

Δημοσκοπήσεις εκλογές ΚΙΝΑΛ

Οι τρεις που είναι φαβορί για τη ηγεσία εξετάζουν τη στρατηγική τους ως προς τον πιθανότερο αντίπαλο τους:

Νίκος Ανδρουλάκης και Ανδρέας Λοβέρδος, εκτιμούν πως αντίπαλός τους στο Β΄Γύρο θα είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, με τον καθένα από τους δυο να θεωρεί πως θα είναι αυτός ο δεύτερος.

Παράλληλα, διαμορφώνουν και τη στρατηγική τους απέναντι στους αντιπάλους τους, καθώς επιδιώκουν συμμαχίες τη δεύτερη Κυριακή.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου άλλαξε άρδην τις ισορροπίες και όλοι, εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ, αναμένουν «να κάτσει η σκόνη», αλλά και τα αποτελέσματα των πρώτων δημοσκοπήσεων που έως τα τέλη της εβδομάδας που ξεκινά θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η συμμετοχή στις ψηφοφορίες θα είναι πολύ μεγάλη, αν υπολογίσει κανείς πως οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν για την στήριξη των υποψηφίων (και του Β. Κεγκέρογλου που αποσύρθηκε) φτάνουν τις 83.000!

Το ερώτημα επικεντρώνεται ποιον θα ωφελήσει και ποιον όχι η αναμενόμενη μεγάλη συμμετοχή.

Ήδη οι υποψήφιοι για την ηγεσία οριστικοποιούν τη στρατηγική τους, βάζουν τις τελευταίες πινελιές στα επιτελεία τους και ετοιμάζονται για την τελική ευθεία της αναμέτρησης.