19 Απριλίου, 2024

Έκλογές ΚΙΝΑΛ Αποτελέσματα: Ποιος πάγωσε, γιατί έπεσαν έξω τα γκάλοπ. Ποιος σκέφτεται να αποχωρήσει

Έκλογές ΚΙΝΑΛ Αποτελέσματα: Ποιος πάγωσε, γιατί έπεσαν έξω τα γκάλοπ. Ποιος σκέφτεται να αποχωρήσει

Ποιες οι αντιδράσεις για τα αποτελέσματα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ; Ποιος πάγωσε και ποιος δάκρυσε;

Ευρύ προβάδισμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνουν τα αποτελέσματα στις εκλογές ΚΙΝΑΛ.

Στις κάλπες είχαμε αθρόα συμμετοχή-ρεκόρ 270.000 περίπου πολιτών, ενώ τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται περίπου στις 12:30.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά, με σχεδόν 37%, ενώ οριακά μπαίνει στη δεύτερη Κυριακή ο Γιώργος Παπανδρέου με διαφορά περίπου 4.500 ψήφους από τον Ανδρέα Λοβέρδο πανελλαδικά.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ Αποτελέσματα

Έτσι, με ενσωματωμένο σχεδόν το σύνολο των ψήφων, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά με 37%.

Ακολουθούν ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,8% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26%.

Έπονται οι Παύλος Χρηστίδης με 3,2%, Χάρης Καστανίδης με 2,99%, και ο Παύλος Γερουλάνος με 2,92%.

Σημειώνεται ότι οι κ.κ. Λοβέρδος και Χρηστίδης έχουν δηλώσει ότι θα πάρουν ανοικτά θέση υπέρ του ενός εκ των δύο μονομάχων, εφόσον δεν είναι οι ίδιοι στον δεύτερο γύρο.

Απογοήτευση κυριάρχησε στο επιτελείο του Γ. Παπανδρέου μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Οι επιτελείς του πρώην πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν αργά το απόγευμα στο στρατηγείο της Λένορμαν και παρακολούθησαν τη ροή των αποτελεσμάτων με κομμένη την ανάσα.

Η απογοήτευση και η έκπληξη ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των στενών συνεργατών του Γ. Παπανδρέου που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το πώς ο Νίκος Ανδρουλάκης κατάφερε να έχει τόσο ευρύ προβάδισμα.

Πολλώ δε μάλλον όταν μέχρι τις 5-6 το απόγευμα εκτιμούσαν ότι ο Γ. Παπανδρέου θα κόψει πρώτος το νήμα και μάλιστα με διαφορά.

Το πρώτο σοκ ήρθε με την ανακοίνωση των πρώτων ενσωματωμένων αποτελεσμάτων που έδειχναν τον Ν. Ανδρουλάκη να είναι πρώτος με 40%. Παρότι το ποσοστό έπεφτε σταδιακά, αναγνώριζαν ότι η πρωτιά του Ανδρουλάκη είναι σχεδόν αδύνατο να ανατραπεί.

Ωστόσο εξέφραζαν την πεποίθηση ότι ο Γ. Παπανδρέου θα είναι στο β’ γύρο και θα επικρατήσει του Α. Λοβέρδου.

Την ίδια ώρα, συγκινημένος εμφανίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος, που αν και στην αρχή τα πήγαινε καλά, τελικά δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών ΚΙΝΑΛ.

Εντύπωση έκανε πάντως το πόσο έξω έπεσαν οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες προέβλεπαν ντέρμπι μεταξύ των τριών και όχι καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη.

Μία πρώτη εξήγηση έχει να κάνει με την σιωπηλή πλειοψηφία που στήριξε τον Νίκο Ανδρουλάκη, μια υποψηφιότητα με χαμηλούς τόνους και νηφαλιότητα.

Στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου πάντως, επικρατεί περισυλλογή, ενώ ακούγονται φωνές ακόμα και για το αν αξίζει να κατέβει στον Β’ γύρο ο πρώην πρωθυπουργός.