2 Δεκεμβρίου, 2023

Έκανε πάλι το «θαύμα» του ο Μίλτος Τεντόγλου: Με άλμα 7,94 μ. βγήκε τρίτος στη Λουκέρνη

Έκανε πάλι το «θαύμα» του ο Μίλτος Τεντόγλου: Με άλμα 7,94 μ. βγήκε τρίτος στη Λουκέρνη

Τα κατάφερε ξανά!

Στην πρώτη δοκιμασία μετά τον θρίαμβο του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου, ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε την τρίτη θέση στο δυνατό μίτινγκ της Λουκέρνης, στο οποίο… πρωταγωνίστησαν ο αέρας, το κρύο και η δυνατή βροχή.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης και κορυφαίος αθλητής του μήκους δεν κατάφερε να νικήσει τον Ελβετό Σάιμον Έχαμερ, ο οποίος αγωνιζόταν στο «σπίτι» του και σημείωσε 8.00μ., αλλά και τον Τζαμαϊκανό Τάτζαϊ Γκέιλ (7.98μ.).

Οι δύο πρώτες προσπάθειες του αθλητή του Γιώργου Πομάσκι ήταν άκυρες, ενώ στην τρίτη πήδηξε στα 7.50μ., για να σημειώσει με τη σειρά στη συνέχεια 7.49μ., 7.02, μέχρι το 7.94 (-0.5), που ήταν και η καλύτερη του προσπάθεια.

 Μίλτος Τεντόγλου άλμα

Άρχοντας ο Μίλτος Τεντόγλου: «Τρώω κάθε μέρα γλυκά, δεν προσέχω τη διατροφή μου»

«Δεν περίμενα να γίνω πρότυπο στη νεολαία», δήλωσε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του άλματος εις μήκος στο Τόκιο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο πρωταθλητής από τα Γρεβενά μίλησε στην εκπομπή του Open TV, «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» και στην Τεριάννα Παππά κι αναφέρθηκε στην κατάκτηση της κορυφής στους Αγώνες του Τόκιο, τη διατροφή του, τον… εθισμό του στα γλυκά, αλλά και τους επόμενους στόχους του.

«Δεν έκανα πολλά ήμουν κουρασμένος κι ήθελα απλά να… αράξω. Πήγα για σουβενίρ, δώρα, έπινα καφέδες κι έτρωγα» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο Τεντόγλου για το πώς ήταν η προηγούμενη μέρα του τελικού που κατέκτησε το χρυσό, για το οποίο «πίστευα ότι θα πάρω μετάλλιο αλλά δεν πίστευα ότι θα φτάσω στο χρυσό».

Ακόμη, μίλησε για την αποδοχή που είχε ο πανηγυρισμός του στο βάθρο, που παρέπεμπε σε χαρακτήρα άνιμε, στους Ιάπωνες και στους συντελεστές της αγαπημένης του σειράς Ανιμε που τον έκαναν meme και τον πόσταραν στο Instagram.