«Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με! Σηκώστε το κεφάλι!»: Συγκλόνισε η μητέρα Καμπανού κοιτώντας τους 12 κατηγορούμενους

«Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με! Σηκώστε το κεφάλι!»: Συγκλόνισε η μητέρα Καμπανού κοιτώντας τους 12 κατηγορούμενους

«Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Αλκη!»

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: «Είμαι η μητέρα του Αλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η κυρία Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που ήρθε η σειρά της να καταθέσει ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, για προσχεδιασμένο, οργανωμένο και ψυχρό έγκλημα μίλησε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, με την οποία άνοιξε ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων, στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, εναντίον του 19χρονου φοιτητή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

κυρία Μελίνα είπε στο δικαστήριο πως περίμενε τη στιγμή που θα κατέθετε και είπε στους κατηγορούμενους: «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Αλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της η κυρία Μελίνα είπε πως δεν έχει λόγια για να εκφραστεί για το γιο της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του.

Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, προσθέτει, εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας», είπε η κυρία Μελίνα σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Αλκης Καμπανός: «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;»

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης και φώναξε «γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

«Πολτοποίησαν το κρανίο του»

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και τόνισε πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ», είπε.

«Από 12 μάνες δεν ακούσαμε μία συγγνώμη»

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Άλκη, γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας τα ονόματά τους με την σειρά, και ανέφερε πως «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

«Σ’ αγαπάω αγόρι μου – Και εγώ σ’ αγαπάω μαμά»

Όπως κατέθεσε η κυρία Καμπανού η τελευταία φορά που επικοινώνησε με τον Άλκη ήταν το απόγευμα της 31ης Ιανουαρίου όταν και συνομίλησαν για θέματα που αφορούσαν την καθημερινότητα.

«Με κάλεσε για να μιλήσουμε, γύρω στις 7μιση ώρα. Τι κάνεις μαμά; Πώς τα πας; Πώς πάει το σχολείο; Εγώ δίνω μάθημα, διάβασα. Έδωσα μία πρόοδο και πέρασα με 9 και άυριο δίνω ξανά», ήταν όσα ειπώθηκαν σε εκείνο το τηλεφώνημα με τη μητέρα να του εύχεται “καλή επιτυχία” για την επικείμενη εξέτασή του και να κλείνουν λέγοντας σ’ αγαπώ αγόρι μου – Κι εγώ σ’ αγαπώ μαμά”. Αυτές ήταν οι τελευταίες μας λέξεις» είπε η Μελίνα Καμπανού.

 392 total views,  2 views today

.