28 Μαρτίου, 2024

Έγκλειστος στη βίλα πέντε μήνες ο Πέτρoς Φιλιππίδης – Οι πρώτες πληροφορίες για την ποινή του

Έγκλειστος στη βίλα πέντε μήνες ο Πέτρoς Φιλιππίδης – Οι πρώτες πληροφορίες για την ποινή του

Τι αναφέρουν δικηγορικοί κύκλοι για την… καμπάνα που έρχεται

Γιατί καθυστερεί η κρίσιμη κλήση από τον ανακριτή; Ασκήθηκε ποινική δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή.

Πέτρος Φιλιππόδης: Φυλακισμένος στο σπίτι του στο Ψυχικό βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο Πέτρος Φιλιππίδης, περιμένοντας την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων και αναμένοντας να περάσει την πόρτα του ανακριτή. Την ίδια στιγμή, νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ πιθανή την προφυλάκισή του, λόγω του κατηγορητηρίου. Κι αυτό που ανησυχεί ιδιαίτερα τους δικούς του είναι ότι ο ηθοποιός αρνείται να συμβιβαστεί ακόμη και με την ιδέα της προφυλάκισης.

Σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ασκήθηκε ποινική δίωξη μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που διενήργησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και βρίσκεται αντιμέτωπος με τρεις κακουργηματικές κατηγορίες σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του, που αφορούν ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού κατά συρροή.

Πρόκειται για ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο και, όπως είναι φυσικό, ο Πέτρος Φιλιππίδης γνωρίζει καλά πως οι αποφάσεις που θα παρθούν από τις δικαστικές Aρχές θα «σημαδέψουν» την υπόλοιπη ζωή του. Σε περίπτωση που αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους -κάτι που νομικοί κύκλοι θεωρούν πολύ δύσκολο- και πάλι η καριέρα και η ζωή του έχουν τσαλακωθεί σε μη αναστρέψιμο βαθμό.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε και ξέσπασε το σκάνδαλο των παρενοχλήσεων στο χώρο του θεάτρου και άρχισαν να γίνονται και καταγγελίες εις βάρος του, ο ηθοποιός βρίσκεται κλεισμένος στο σπίτι του και τους μόνους ανθρώπους που βλέπει είναι η σύζυγός του Ελπίδα και ο γιος τους. Μετά τις καταγγελίες και τις μηνύσεις εις βάρος του, φίλοι και συνάδελφοι κράτησαν αποστάσεις, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τους περίπου 54 μάρτυρες που είχε προτείνει, τελικά κατέθεσαν μόνο 7, ανάμεσά τους και η σύζυγός του, Ελπίδα.

Όλο αυτό το διάστημα ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν έχει ξεμυτίσει από το σπίτι του, εκτός από το διάστημα που μεταφέρθηκε με κρίση στο νοσοκομείο «Υγεία», όπου και παρέμεινε τρεις μέρες. Οι μέρες για τον ηθοποιό περνούν βασανιστικά, αφού από τη μία φοβάται τη στιγμή που θα περάσει την πόρτα του ανακριτή, καθώς μπορεί να αποφασιστεί η προφυλάκισή του, από την άλλη θέλει να προχωρήσει η υπόθεση και να μη νιώθει όμηρος των επικείμενων αποφάσεων της Δικαιοσύνης.
Βέβαια αυτό που προκαλεί ερωτήματα είναι γιατί δεν έχει περάσει ακόμη την πόρτα του ανακριτή, τη στιγμή μάλιστα που κάτι τέτοιο αναμενόταν να γίνει τις πρώτες μέρες του Ιουνίου. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι αν η κλήση του ηθοποιού στον ανακριτή δεν γίνει μέσα στον Ιούλιο, τότε είναι πολύ πιθανό να κληθεί τον Σεπτέμβριο. Ακόμη και η καθυστέρηση αυτή προκαλεί μεγαλύτερο άγχος στον ηθοποιό, η ψυχολογία του οποίου μόνο καλή δεν είναι. Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και περίπου πέντε μήνες δεν έχει βγει από τη βίλα του Ψυχικού, ενώ έχει να μιλήσει πάρα πολύ καιρό με άλλοτε φίλους και συνεργάτες.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time