28 Μαρτίου, 2024

Έφυγε ο Δημήτρης Κοντομηνάς: Τα χρήματα, η έξοδος και η Intertech

Έφυγε ο Δημήτρης Κοντομηνάς: Τα χρήματα, η έξοδος και η Intertech

Πώς ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από την Intertech;

Αλλαγές στο ιδιοκτησιακό σχήμα της Intertech φέρνει η αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος πούλησε και το τελευταίο πακέτο μετοχών που κατείχε (29,5%).

Η πώληση του πακέτου 2.483.686 μετοχών έγινε χθες στα 0,76 ευρώ, με συνολικό τίμημα 1,9 εκατ. ευρώ.

Η μεταβίβασή του προκαλεί ερωτηματικά, καθώς ήταν ενεχυριασμένο στην Eurobank.

Αγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής ο αγοραστής, ο οποίος αποκτά στρατηγική συμμετοχή σε μία εταιρεία που βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης, με διευρυνόμενο κύκλο εργασιών και προοπτικές κερδοφορίας.

Η Intertech, που δραστηριοποείται στην εμπορία ηλεκτρικών συσκευών και μηχανών γραφείου, έχει συνδεθεί την τελευταία διετία με τον όμιλο Αμοιρίδη, ο οποίος μέσω της “Αμοιρίδης-Σαββίδης” είχε αγοράσει 28,5% από τον Δημ. Κοντομηνά.

Ο Κων. Αμοιρίδης που που έχει αναλάβει το μανατζμεντ και επεδίωκε να θέσει υπό έλεγχο την εισηγμένη εταιρεία, ήταν ο πρώτος ενδιαφερόμενος για την αγορά του εναπομείναντος ποσοστού του Δημ. Κοντομηνά.

Αν είναι αυτός ή κάποια εταιρεία του ο αγοραστής του πακέτου που μεταβιβάστηκε χθες, συγκεντρώνει ποσοστό που τον υποχρεώνει να καταθέσει δημόσια πρόταση για εξαγορά των υπόλοιπων μετοχών του free float (περίπου 42%), με τίμημα τουλάχιστον 0,76 ευρώ.

Δεν αποκλείεται λοιπόν να είναι άλλος ο αγοραστής, ή το πακέτο να αγοράστηκε από χαρτοφυλάκιο συνεργαζόμενο με τον κ. Αμοιρίδη, χωρίς να καθίσταται υποχρεωτική η κατάθεση δημόσιας πρότασης εξαγοράς του free float.

Οι εξελίξεις και ο γρίφος που τις συνοδεύει, οδηγούν σήμερα στα ύψη τη μετοχή της Intertech:

Με ασυνήθιστα μεγάλο όγκο συναλλαγών (27.600 τεμάχια μέχρι στιγμής) η μετοχή σημειώνει άνοδο 20%, ενώ νωρίτερα πήγε +25%.