20 Απριλίου, 2024

Έφη Κακαράντζουλα: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Ο Νώντας δεν παραιτήθηκε, έστειλε πάλι μήνυμα στην Ιωάννα»

Έφη Κακαράντζουλα: Καταπέλτης ο εισαγγελέας – «Ο Νώντας δεν παραιτήθηκε, έστειλε πάλι μήνυμα στην Ιωάννα»

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 σήμερα το πρωί η αγόρευση του εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για την ενοχή της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα, κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Στην αγόρευσή του στο δικαστήριο ο εισαγγελέας Χαρ. Μαστραντωνάκης αναφέρθηκε στη σχετική νομοθεσία που αφορά στην υπόθεση.

Στη συνέχεια παρέθεσε στο δικαστήριο το ιστορικό της υπόθεσης, αναλύοντας τα πραγματικά περιστατικά που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και τη σχετική δικογραφία.

Αναφερόμενος στη σχέση μεταξύ της Ιωάννας και της κατηγορούμενης, ο εισαγγελέας ανάφερε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Αναφορικά, με τη σχέση της Έφης Κακαραντζούλα με τον 40χρονο Νώντα, ο κ. Μαστραντωνάκης ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Επιπρόσθετα, ο εισαγγελέας τόνισε πως η Ιωάννα είχε στείλει στην 36χρονη και φωτογραφία με τη συνομιλία της με το Νωντα προκειμένου να την καθησυχάσει.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας, η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην άτυχη κοπέλα, ρωτώντας την «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο;». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά, τόνισε ο εισαγγελέας και συνέχισε:

«Ωστόσο, ο Νώντας δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Πλησιάζει η ώρα της απόφασης

Η δίκη μετά την απολογία της κατηγορούμενης πριν από μία εβδομάδα, έχει μπει στην τελική ευθεία. Μετά την πρόταση του εισαγγελέα θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, δηλαδή της Ιωάννας, και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Μόλις ολοκληρωθεί το στάδιο των αγορεύσεων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη, προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του επί της ενοχής.

Τι είχε υποστηρίξει η δράστις

Η 36χρονη στην απολογία της υποστήριξε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά να την πληγώσει: «ήθελα να πονέσει η Ιωάννα, όπως πόνεσε κι εμένα η ψυχή μου».

Ο λόγος; Όπως είπε, ήταν η εμμονή της με τον 40χρονο και την Ιωάννα, για τους οποίους πίστευε ότι είχαν σχέση: «με περιέπαιζαν και οι δύο, με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης».

Ζήτησε συγγνώμη, όμως δεν έπεισε την πλευρά του θύματος ότι έχει μετανιώσει για το κακό που προκάλεσε.

Η αντίδραση της Ιωάννας μετά την απολογία της 36χρονης

«Περίμενα να ακούσω κάποιες απαντήσεις. Δυστυχώς δεν πήρα καμία απάντηση. Όσα ισχυρίστηκε η κατηγορούμενη καταρρίπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας. Ακόμη και όταν ο πρόεδρος της έδειξε τις φωτογραφίες μου με τα χειρουργεία και με όλα όσα έχω τραβήξει, εκείνη έμεινε απαθής και ατάραχη», ήταν το σχόλιο της Ιωάννας μετά το πέρας της απολογίας της 36χρονης.