Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση Λιγνάδη: Έξαλλος ο Κούγιας

Έφεση από την Εισαγγελία Εφετών για την απόφαση Λιγνάδη: Έξαλλος ο Κούγιας

Γιατί η Εισαγγελία Εφετών άσκησε έφεση για την απόφαση Λιγνάδη;

Στην άσκηση έφεσης στην απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για την υπόθεση Λιγνάδη προχώρησε η Εισαγγελία Εφετών.

Η εισαγγελέας Εφετών Βασιλική Χαλβά, αφού πρώτα μελέτησε τα πρακτικά και την απόφαση του δικαστηρίου, προχώρησε στην άσκηση έφεσης κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.

Η έφεση αφορά δύο σκέλη, τα οποία θα επανεξεταστούν από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο.

Έφεση για την αθώωση Λιγνάδη για την κατηγορία του βιασμού του πρώτου καταγγέλλοντος.

Το πρώτο αφορά την κατά πλειοψηφία 5-2 αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη από την κατηγορία του βιασμού του πρώτου καταγγέλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση έφεσης, καθώς έκρινε ότι από την ακροαματική διαδικασία, τα στοιχεία, τους μάρτυρες και την κατάθεση του ίδιου του καταγγέλλονταος στο δικαστήριο προκύπτει ότι η πράξη έχει τελεστεί.

Η Εισαγγελία Εφετών προτείνει να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το δεύτερο σκέλος της έφεσης αφορά το ύψος της ποινής που επιβλήθηκε στον Δημήτρη Λιγνάδη για τους δύο βιασμούς για τους οποίους καταδικάστηκε.

Το δικαστήριο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών για τον ένα βιασμό και 5 έτη για τον άλλον και στη συνέχεια, κατά συγχώνευση, η τελική ποινή έφτασε τα 12 έτη κάθειρξης.

Η κυρία Χαλβά θεωρεί ότι έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές και στις δύο περιπτώσεις, λόγω της απαξίας και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, αλλά και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντος λόγω της ανηλικότητάς του.

 446 total views,  2 views today

.