19 Απριλίου, 2024

Eddie Sidaros “Ή πάμε για την πρωτιά ή δεν προχωράμε καθόλου”

Eddie Sidaros Ή πάμε για την πρωτιά ή δεν προχωράμε καθόλου”

MARA VALAMVANI
MARA VALAMVANI

Θα ξεκινήσω με μια αγαπημένη φράση που μου αρέσει πολύ.

Αξίζει να ρισκάρεις για ένα όνειρο που βλέπεις μόνο εσύ.

Ωστόσο το να μοιράζεσαι τα όνειρα σου με τους σωστούς ανθρώπους, θα σε γεμίσει χαρά, εμπειρίες και στιγμές που θα κάνουν ενδιαφέρον το ταξίδι σου στο δικό σου όνειρο. Κοντά μου σήμερα έχω ένα νέο παιδί, με μια μαγική φωνή, ένα παιδί που έχει τα δικά του όνειρα και θα τα μοιραστεί μαζί μας εδώ στο onenews.gr παρέα με τον Έντι Σιντάρο.

Έντι μου χαίρομαι πολύ για αυτή την συνάντηση,..

Έντι μου θα ήθελα σε ρωτήσω πόσο αποφασισμένος είσαι να ρισκάρεις για τα όνειρα σου;

Είμαι έτοιμος 100% στο να πάρω το ρίσκο όπως θα έκανε ο καθένας

Πάρα το νεαρό της ηλικίας σου είσαι ένα παιδί πολύ συγκροτημένο, με ωριμότητα και σεμνότητα,. Πόσο σημαντικά είναι αυτά τα χαρακτηριστικά για να σταθεί ένας νέος καλλιτέχνης στο χώρο;

Πιστεύω ότι δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ποιότητα του χαρακτήρα ενός καλλιτέχνη αλλά το οικονομικό πακέτο κάτι που με βρίσκει εντελώς αντίθετο.

Μίλησε μου λίγο για τα παιδικά σου χρόνια…πως μεγάλωσες;

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πάρα πολύ καλά. Οι γονείς μου φρόντιζαν πάντα να μην μου λείψει τίποτα αν και ο μπαμπάς ήταν ο αυστηρός αλλά σε αυτόν οφείλω το χαρακτήρα μου σήμερα.

Το τραγούδι πως μπήκε στη ζωή σου, και σε ποια ηλικία;

Eddie Sidaros

Σε ηλικία 15 ετών που έπιασα κιθάρα στα χέρια μου για πρώτη φορά, και ανακάλυψα ότι κάτι έχω φωνητικά. Γενικά είμαι αυτοδίδακτος..

Ξέρω ότι έχεις κάνει κάποιες σπουδές…διαφορετικές απ’ το χώρο της μουσικής. Σκέφτεσαι να συνδυάσεις και τα δύο μαζί ή θες να ακολουθήσεις ένα απ’ τα δύο;

Ο κύριος λόγος είναι να είμαστε οικονομικά άνετοι.. Ωστόσο αν αυτό που αγαπώ πολύ και αναφέρομαι στο τραγούδι αναχθεί σε επάγγελμα τότε αυτό θα είναι το ιδανικό..

Μίλησε μου για τα καλλιτεχνικά σου όνειρα τι είναι αυτό που σκέφτεσαι και έχεις ως στόχο;

Ο στόχος είναι η αναγνωρισιμότητα, να έχω τα δικά μου κομμάτια και να τραγουδήσω δίπλα σε επώνυμους.

Όλοι αγαπήσαμε την εποχή του βινυλίου και την νοσταλγούμε.. πως νιώθεις τώρα που έχουν αλλάξει σημαντικά τα πράγματα και τα πάντα είναι ψηφιακά..

Θα ήθελα την γνώμη σου στα υπέρ και τα κατά.

Την εποχή του βινυλίου δεν την πρόλαβα ιδιαίτερα. Η ψηφιακή μορφή όμως θεωρώ ότι έχει κάνει την ζωή μας πιο εύκολη μπορούμε ανά πάσα στιγμή να κατεβάσουμε όποιο τραγούδι θέλουμε ή και να παράξουμε μουσική. Το αρνητικό είναι ότι ενώ παλιά μόνο όσοι άξιζαν και μπορούσαν, προχωρούσαν σε δισκογραφία , τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει ένα τέτοιο βήμα.

Με ποιους καλλιτέχνες θα ήθελες να συνεργαστείς;

Τιμή μου θα ήταν να συνεργαστώ με οποιονδήποτε επώνυμο καλλιτέχνη.. Όμως με κάποιους είναι όνειρο ζωής να βρεθώ δίπλα τους.. Ενδεικτικά θα αναφέρω τον Οικονομόπουλο, τον Αργυρό, τον Μάστορα και τον Γιώργο Λιανό.

Πόσο ψηλά ονειρεύεσαι να φτάσεις;

Ή πάμε για την πρωτιά ή δεν προχωράμε καθόλου.

Αν έγραφες ένα τραγούδι θα το έδινες σε κάποιον άλλον καλλιτέχνη ή θα προτιμούσες να το ερμηνεύσεις εσύ;

Αναλόγως το είδος που θα έγραφα. Αν ήταν στο δικό μου ύφος θα το ερμήνευα εγώ αν όχι, θα το έδινα με χαρά σε κάποιον άλλον καλλιτέχνη.

Αν αύριο σου προ έκυπτε μια ευκαιρία να φύγεις εξωτερικό για περιοδεία θα Έπαιρνες το ρίσκο να φύγεις;

Σίγουρα θα το έκανα.

Τι σε απογοητεύει και τι σου δίνει δύναμη;

Με απογοητεύει η αχαριστία, και το συμφέρον που κρύβεται πολλές φορές πίσω από τις σχέσεις των ανθρώπων και όχι το κοινό καλό. Μου δίνουν δύναμη οι δικοί μου άνθρωποι που εύχομαι να τους δικαιώσω πετυχαίνοντας το στόχο μου και η ανάγκη μου για έκφραση μέσα από την μουσική.

Έχεις φανταστεί τον εαυτό σου χωρίς το τραγούδι;

Σαφώς όχι. Η ζωή χωρίς μουσική είναι άνοστη.

Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει περισσότερο;

Το ελαφρολαϊκό και το έντεχνο.

Η γνώμη σου για τα talent show  ποια είναι;

Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, απ’ την άλλη όμως είναι μια καλή ευκαιρία προβολής για νέους καλλιτέχνες που θέλουν να καθιερωθούν στο χώρο της μουσικής.

Πες μου 3 χαρακτηριστικά σου θετικά και 3 αρνητικά

Ας ξεκινήσω από τα θετικά. Όταν θέλω κάτι το διεκδικώ μέχρι τέλος. Είμαι αληθινός, και ευγενικός..

Τα αρνητικά μου είναι ο εγωισμός που κάποιες φορές δεν με αφήνει να δω τα πράγματα αντικειμενικά, η τελειομανία που μερικές φορές γίνεται αυτοκαταστροφική και είμαι και ισχυρογνώμων σε κάποιες περιπτώσεις.

Εντι μου θέλω να πεις πως βλέπεις την αναγνωρισιμότητα τρόπους που μπορείς να την κερδίσεις αλλά και πόσο εφικτό είναι να την διατηρήσεις…

Η αναγνωρισιμότητα είναι σαγηνευτική για όλους μας. Όσο δύσκολο όμως είναι να την κερδίσεις, άλλο τόσο εύκολο είναι να την χάσεις με λάθος κινήσεις και επιλογές.

Τι σημαίνει για σένα η καλή συνεργασία;

Η συνεργασία είναι σημαντικότατη στο να φτάσεις πιο γρήγορα στο στόχο σου…Είναι θεού δώρο να έχεις σωστούς ανθρώπους δίπλα σου και να σε καθοδηγούν για να πετύχεις κάτι που μόνος σου δεν θα το κατάφερνες τόσο εύκολα.

Φτάνοντας στο τέλος αυτής της συνάντησης θέλω να σε ευχαριστήσω για τον χρόνο που αφιέρωσες στο onenews.gr για να σε γνωρίσουμε καλύτερα…

Ευχαριστώ και εγώ το  onenews.gr για την φιλοξενία και την ευκαιρία που μου έδωσε να παρουσιάσω τον εαυτό μου.. Νιώθω ότι έρχομαι πιο κοντά στον κόσμο έτσι..

Και θα τελειώσω με την φράση: Μην σταματήσεις να ρισκάρεις για ένα όνειρο που βλέπεις μόνο εσύ.

Μόνο με ρίσκο ανεβαίνεις ψηλά…