“Απο προχτές τριβελίζουν το μυαλό μου μεταφυσικές σκέψεις.Κι όσο δε θέλω ν ανακατεύομαι μ αυτά. Θέματα άλυτα Απόψεις και εκδοχές όσοι είναι και οι στοχαστές που καταπιάστηκαν να εξηγήσουν το μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Χτές πικρό το στόμα μου ,δέν ήθελα να γράψω ούτε μια αράδα. Μόνο σκεφτόμουν. Ο τελευταίος που πήρε το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι, ήταν ο φίλος μας σεναριογράφος, ιστορικός και λαογράφος απο το Μεσότοπο της Λέσβου ΠΑΝΟΣ ΚΟΝΤΕΛΗΣ. Άφησε την τελευταία του πνοή 17/6 .Γεννημένος το 1924 απο Μυτιληνιά μάνα και πατέρα απο τ Αϊβαλί…Η Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου, που μάς έγραψε ,μοσχοβολούσε τ αρώματα της πατρίδας του. Άνθρωπος ζεστός φιλικός είχε γράψει σαράντα σενάρια και για δύο απο αυτά πήρε βραβείο στο φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης .

Ακόμα διάφορα θεατρικά στην τοπική διάλεκτο, ιστορικά, λαογραφικά κι ένα ογκώδες δίτομο για τήν πατρίδα του τον Μεσότοπο που βραβεύτηκε απο την Ακαδημία Αθηνών. Εμάς μας έγραψε εννιά σενάρια τόνα καλύτερο απ τ άλλο…Εχτές βουβάθηκα να τον σκέφτομαι που έπαιρνε το δρόμο για το μεγάλο ταξίδι.Καλό κατευόδιο Παναγιώτη ,Έρχομαι κι εγώ απο κόντά ,τάχω φάει τα ψωμιά μου.

Και ποιός ξέρει μπορεί να βρούμε κάνα απάγκειο κουτουκάκι εκεί πέρα να στρωθούμε να γράψουμε πάλι κανένα σενάριο για τούς ταπεινούς και τούς καταφρονεμένους τής ζωής,,Στό καλό φίλε..”

Τα λόγια ανήκουν στον κορυφαίο ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μεταφέρει στο κοινό την απώλεια του φίλου του.

 2,082 total views,  2 views today