28 Μαρτίου, 2024

Διονύσης Σαββόπουλος: «Έχω πάρει διάφορες ουσίες, πλέον προτιμώ το ουίσκι»

Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρθηκε στη γνωριμία του με τον John Lennon, τις ουσίες και τους τράπερ

Με αφορμή τη μουσική του παράσταση «Στο Woodstock εγώ – ήμουν εδώ» στον Κήπο του Μεγάρου, ο Διονύσης Σαββόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο Oneman.gr και μίλησε για τη γνωριμία του με τον John Lennon, τις ουσίες και τους τράπερ. Ο τραγουδοποιός με τα λόγια του δικαιώνει τη γενιά του Sin Boy για τη φρασεολογία, αποδέχεται ότι εν αγνοία του είναι ο πατέρας του ελληνόφωνου ραπ, ενώ κατατάσσει «Ιλιάδα» και «Οδύσσεια» ως τα πρώτα ραπ διεθνή σουξέ.

«Με γοητεύει το ελληνικό χιπ χοπ γιατί είναι πάρα πολύ κοντά στην ανθρώπινη ομιλία. Η ανθρώπινη ομιλία, ξέρετε έχει κάτι το μουσικό από τη φτιαξιά της, από τη φύση της, γιατί όταν μιλάμε τι κάνουμε; Εκφέρουμε εντάσεις, παύσεις, υψηλότερους ή χαμηλότερους τόνους. Σαν μια πρωτόγονη μουσική ξεκίνησε η ανθρώπινη ομιλία. Χωρίς να το καταλάβω είχα κάνει κάτι σαν ραπ πριν από το ραπ. Έχω μια σκέψη, ότι ίσως η λέξη “ραπ” να είναι σύντμησης της παλιάς ελληνικής λέξης “ραψωδία”, δηλαδή από το “rhapsody” να έχουνε πάρει το “ραπ”. Αν πέφτω μέσα τα πρώτα μεγάλα διεθνή ραπ σουξέ πρέπει να είναι η “Ιλιάδα” και η “Οδύσσεια”» είπε χαριτολογώντας.

Επίσης, ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας για τη γνωριμία του με τις ουσίες. «Ερασιτεχνική ήταν η σχέση μου. Εκεί το ’66-’67 έκανα λίγο χόρτο με τον Τάσο Φαληρέα και με την παρέα του. Ήταν νομίζω ο Πουλικάκος, ο Τάσος Δενέγρης και ο Γιώργος Μακρής. Δεν θυμάμαι ποιοι άλλοι. Συναντηθήκαμε μερικές φορές έτσι για μερικούς μπάφους. Και κάποια χρόνια αργότερα πάλι με τον Τάσο, αυτήν τη φορά και με τον Άκη Πάνου, τον Στέλιο Ελληνιάδη, νομίζω και με τον μακαρίτη τον Χρήστο Βακαλόπουλο. Έχω πάρει επίσης από μια φίλη εξ Αμερικής μια φόρα LSD. Δεν μου είπανε πολλά πράγματα όλα αυτά, δεν τα χρειάστηκα. Άμα θέλω να χαλαρώσω, προτιμώ να πιω ένα δύο ουισκάκια. Επίσης, το καλό κρασί μου αρέσει. Οι μπύρες το καλοκαίρι. Τέτοια πράγματα».