28 Μαρτίου, 2024

Δημοσκόπηση Marc: Την είδε και λιποθύμησε, συνεχείς ανατροπές στο ΚΙΝΑΛ, γιατί ξύνουν το κεφάλι

Δημοσκόπηση Marc: Την είδε και λιποθύμησε, συνεχείς ανατροπές στο ΚΙΝΑΛ, γιατί ξύνουν το κεφάλι

Το α’ μέρος της έρευνας προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Marc;

Τα ευρήματα του γκάλοπ επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις για αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Το πρώτο μέρος της μεγάλης, μηνιαίας δημοσκόπησης της Marc παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-13 Νοεμβρίου, σε 1.508 νοικοκυριά, ενώ συμπεριλήφθηκαν και 500 ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ.

Καθώς φαίνεται, αυτό που ανησυχεί περισσοτερο τους πολίτες, είναι η πανδημία με ποσοστό 77,6% και η ακρίβεια με 60,7%.

Το 58,1% των πολιτών λέει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με τα rapid test στους ανεμβολίαστους, είναι σε θετική κατεύθυνση, σε ποσοστό 58,1%, ενώ το 40,5% έχει αντίθετη άποψη.

Το 56,5% των ερωτηθέντων ωστόσο εκτιμά ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει τα μέτρα.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, έναντι 21,5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το ΚΙΝΑΛ, με το ποσοστό του να ενισχύεται στο 8,2%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,8%, η Ελληνική Λύση με 4,3% και το ΜέΡΑ 25 με 2,9%, κάτω δηλαδή από το όριο για την είσοδο στη Βουλή.

Στη δημοσκόπηση του περασμένου Οκτωβρίου από τη Marc, αξίζει να επισημανθεί, η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου ανερχόταν στο 12,8%.

Σκληρή μάχη στο ΚΙΝΑΛ

Το γκάλοπ της Marc αποτυπώνει με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο και το απολύτως ρευστό τοπίο στις εκλογές του Κινήματος Αλλαγής. Eν ολίγοις, η δημοσκόπηση καταγράφει το προβάδισμα στην προτίμηση για αρχηγό στο Κίνημα Αλλαγής του Ανδρέα Λοβέρδου και τη μεγάλη δημοφιλία του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο, στην παράσταση νίκης, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τις εκλογές θα κερδίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.