Δημοσκόπηση Marc: Ποιοι στραβοκατάπιαν, συμφωνία με Γαλλία, διαγραφή Μπογδάνου, ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Δημοσκόπηση Marc: Ποιοι στραβοκατάπιαν, συμφωνία με Γαλλία, διαγραφή Μπογδάνου, ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Προβάδισμα 13,5% καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Ν. Χατζηνικολάου.

Αλέξης Τσίπρας και ανεμβολίαστοι φαίνεται ότι στραβοκατάπιαν όταν είδαν τη δημοσκόπηση Marc, καθώς τα αποτελέσματα σίγουρα δεν τους ευνοούν.

Με συντριπτική πλειοψηφία επίσης η κοινή γνώμη αξιολογεί θετικά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, ενώ θεωρεί λάθος την στάση Τσίπρα να την καταψηφίσει.

Θετικά κρίνουν σχεδόν 8 στους 10 επίσης την απόφαση Μητσοτάκη για διαγραφή Μπογδάνου. Η πλειοψηφία εγκρίνει επίσης τις περισσότερες ελευθερίες σε εμβολιασμένους, ενώ καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτίμηση ψήφου
Σύμφωνα με την Marc στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 41% έναντι 25,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 8%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Ελ. Λύση 5,5%, το ΜέΡΑ25 με 3,5%. Αλλο κόμμα επιλέγει το 8%.

Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% υπέρ του κυβερνώντος κόμματος με τη ΝΔ να συκεντρώνει 34,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22%.

Ακολουθούν ΚΙΝΑΛ 6,3%, ΚΚΕ 5,6%, ΕΛ. Λύση 4,4%, Μέρα25 με 2,7%.

Αμυντική συμφωνία

Με συντριπτική πλειοψηφία, η κοινή γνώμη αξιολογεί ως θετική την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Το 75,2% την θεωρεί θετική και μάλλον θετική έναντι 19,6% που την κρίνει αρνητθική και μάλλον αρνητική.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 91% των ψηφοφόρων ΝΔ, το 92% των ψηφοφόρων ΚΙΝΑΛ αλλά ακόμη και το 59,3% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42,7% του ΚΚΕ κρίνουν τη συμφωνία ως θετική.

Λάθος η απόφαση Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία
Το 64,2% επίσης κρίνει ως λάθος την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταψηφίσει τη συμφωνία, έναντι 25,9% που πιστεύει το αντίθετο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός
Η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό καλά κρατεί, καθώς συγκεντρώνει 50,4% έναντι 28,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Αξιολόγηση αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ
Αρνητικά αξιολογεί το 76,6% την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαγραφή Μπογδάνου
Η συντριπτική πλειοψηφία, 76,8% της κοινή γνώμης θεωρεί σωστή τη διαγραφή Μπογδάνου έναντι μόλις 11,5% που την κρίνει λάθος και μάλλον λάθος.

Ελευθερίες σε εμβολιασμένους

Αξιολόγηση Κυβέρνησης

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών

 466 total views,  2 views today

.