Δημήτρης Λινός: Γιατί ο καθηγητής-σύζυγος της Αθηνάς Λινού τα άφησε όλα και έγινε παπάς

Δημήτρης Λινός: Γιατί ο καθηγητής-σύζυγος της Αθηνάς Λινού τα άφησε όλα και έγινε παπάς

Ποιος ο Δημήτριος Λινός, σύζυγος της Αθηνάς Λινού που άφησε την πανεπιστημιακή έδρα και έγινε παπάς;

Γνωστός καταξιωμένος καθηγητής χειρουργικής, ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (συνταξιούχος), Διευθυντής του «Υγεία» στην χειρουργική και με σπουδές στο Χάρβαντ, Δημήτριος Λινός ο οποίος είναι και σύζυγος της επίσης γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, χειροτονήθηκε το Σάββατο, διάκονος στην Ιερά Μονή Τίμιου Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς, ενώ σήμερα το πρωί της Κυριακής ακολούθησε η χειροτονία του ως ιερέας στην Ιερά Μονή Παναγία Ταξιαρχών Πηλίου.

Ο Δημήτριος Λινός χειροτονήθηκε, από τον Ιγνάτιο Δημητριάδος με τον οποίο συνλειτούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Αγιάς Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Αθανάσιος Μακρής και ο Εφημέριος της Ανατολής και της Ι.Μ.. Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Ρίζος Κομήτσας.

Ιερέας έγινε ο γνωστός καθηγητής χειρουργικής Δημήτριος Λινός και σύζυγος της γνωστής επιδημιολόγου Α. Λινού

Η οικογένεια Λινού επιθυμούσε η τελετή να μείνει μια προσωπική τους στιγμή χωρίς δημοσιότητα με αποτέλεσα να επιλεχθούν αυτές οι δύο Ιερές Μονές.

Ωστόσο ο καθηγητής θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ιατρική.

Ο ίδιος πάντως ο κ. Δημήτρης Λινός ήταν ανέκαθεν πολύ πιστός και δεν έχανε την ευκαιρία να υπογραμμίζει την σημασία της πίστης σε πολλά άρθρα του. Για πολλούς πάντως αποτελεί έκπληξη η επιλογή του.

 530 total views,  2 views today

.