29 Μαρτίου, 2024

Δήμητρα Καστρίτση εναντίον του Λευτέρη Πετρούνια: «Μηδένισε το #metoo, μηδένισε εμάς»

Δήμητρα Καστρίτση εναντίον του Λευτέρη Πετρούνια: «Μηδένισε το #metoo, μηδένισε εμάς»

«Η συγγνώμη που είπε που απευθυνόταν;»

Ύστερα από τις δηλώσεις που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας για το κίνημα #metoo η Δήμητρα Καστρίτση θέλησε να πάρει επίσης θέση και να τοποθετηθεί για τα όσα ανέφερε καθώς προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις.

Η αθλήτρια ενόργανης σχολίασε το μεσημέρι του Σαββάτου (23/10) στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται», τις άστοχες δηλώσεις του. Η ίδια μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Η δήλωση που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν άστοχη διότι μηδένισε το κίνημα, μηδένισε την Σοφία Μπεκατώρου και μηδένισε και εμάς. Θα ήθελα να ρωτήσω αν εδώ και επτά μήνες υπάρχει έστω και μία ανάρτηση του Λευτέρη που να δείχνει τη συμπαράσταση προς τους συναθλητές του. Διότι άκουσα ότι ήταν και αγέννητος. Πως γίνεται να ήταν αγέννητος όταν με την γυναίκα του ήμασταν συναθλήτριες;»

Και συμπλήρωσε: «Έχουμε συμπορευθεί μαζί, έχουμε κλάψει μαζί, έχουμε πονέσει μαζί, ζούσαμε μαζί στις εγκαταστάσεις οπότε που απευθύνεται ο Λευτέρης; Που ήταν;».

«Η συγγνώμη που είπε που απευθυνόταν; Απευθυνόταν στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Συγγνώμη ζητάς από τα θύματα. Στην Ελλάδα αφιερώνεις τα μετάλλια σου» συμπλήρωσε η αθλήτρια. «Καταλαβαίνετε ότι έχουμε υποστεί κακοποίηση και μιλάμε με εάν και εάν και εάν… Κακοποίηση όχι για ψυχολογική βία. Μιλάμε για σωματική βία, ξυλοδαρμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις»

Οι δηλώσεις της Δήμητρας Καστρίτση

 

Ανατριχιάζει η Δήμητρα Καστρίτση για το κίνημα #metoo

Την περασμένη άνοιξη αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής πήραν την μεγάλη απόφαση να καταγγείλουν τους τους προπονητές τους μετά από το ξεκίνημα του ελληνικού #metoo.

Μάλιστα, με τις χθεσινές δηλώσεις αθλητές αλλά και αθλήτριες βρίσκονται «στα κάγκελα» μετά από τις δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια καθώς δημιουργήθηκε μεγάλος σάλος παρά την δημόσια απολογία του μέσα από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Έτσι, η Δήμητρα Καστρίτση η οποία είναι πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής πήρε θέση και έκανε λόγο για ατυχέστατες δηλώσεις του πρώην συναθλητή της. «Οι δηλώσεις του είναι ατυχέστατες και ακόμα πιο ατυχέστατη η προσπάθειά του να τις διορθώσει, διότι μηδενίζει την προσπάθεια της κυρίας Μπεκατώρου και του κινήματος #metoo.

Είναι απαράδεκτο να πιστεύει οποιοσδήποτε ότι πρέπει να περιμένει ένα παιδάκι -6, 7, 8 χρονών- στον χώρο του αθλητισμού που κακοποιείται να γίνει χρυσός Ολυμπιονίκης ή παγκόσμιος πρωταθλητής, για να μπορεί να βγει το καταγγείλει»

Η πρώην πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε την προσπάθεια για κάθαρση στον χώρο της ελληνικής Γυμναστικής να πάει χαμένη με τέτοιες ατυχείς δηλώσεις από ανθρώπους όπως ο κ. Πετρούνιας με το “εάν, εάν, εάν”».

Μάλιστα, η ίδια δεν στάθηκε μόνο εκεί αφού μίλησε σήμερα 22/10 και στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 της Θεσσαλονίκης όπου αποκάλυψε χαρακτηριστικά πως είναι πολλά τα περιστατικά σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας σε βάρος των αθλητών και των αθλητριών. «Μας άφηναν νηστικές» είπε «και μας χτυπούσαν».

«Με τραβούσε από τα μαλλιά και με κλωτσιές με έσυρε στο γυμναστήριο, τα αυτιά μου μάτωναν» τόνισε, περιγράφοντας περιστατικό σε ηλικία 12 ετών, κατά τη διάρκεια προπόνησης για την Εθνική ομάδα. «Ξύλο μπορεί να έπεφτε ακόμα και γιατί μια αθλήτρια στην προπόνηση δεν τέντωνε καλά το χέρι της».