28 Μαρτίου, 2024

Δεν παραιτείται ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Δεν παραιτείται ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Παραμένει στη θέση του αναφέρουν από Υπ. Αμυνας και ΓΕΣ

Ανατροπή στην υπόθεση του διοικητή της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργου Κουμεντάκη, ο οποίος εν τέλει παραμένει στη θέση του και δεν παραιτείται, όπως ανακοίνωσε ο υπ. Άμυνας και το ΓΕΣ. «Καλούμε όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν» δήλωσε πριν από λίγο ο υπ. Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με αφορμή τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού.

Η ανακοίνωση του υπ. Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων.

Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν».

Δεν παραιτείται ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Από την άλλη, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού: «Σας γνωρίζουμε ότι τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχε γίνει γνωστή η είδηση της παραίτησης του κ. Κουμεντάκη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η παραίτηση σχετίζονταν με τη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων. Σημειώνεται πως ο κ. Κουμεντάκος έχει την ευθύνη των ελικοπτέρων Σινούκ. Ενώ όπως είχε μεταδώσει το κεντρικό δελτίο του OPEN, η παραίτηση σχετίζονταν με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Φωτιά στην Εύβοια: Η πύρινη λαίλαπα “κατάπιε” την ιστορική Εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών. Ο Ιερός Ναός Αγίων Ταξιαρχών χρονολογείται από το 1900 και ήταν γνωστός για το γύψινο τέμπλο και τα σπάνια ψηφιδωτά.

Θλίψη προκαλεί η εικόνα καταστροφής στην εκκλησία της Κοκκινομιλιάς από την καταστροφική πυρκαγιά που εξακολουθεί να καίει την Εύβοια για ακόμα μία ημέρα.