24 Απριλίου, 2024

Copa Libertadores: Το σήκωσε ξανά η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα! Νίκησε στην παράταση 2-1 τη Φλαμένγκο

Copa Libertadores: Το σήκωσε ξανά η Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα! Νίκησε στην παράταση 2-1 τη Φλαμένγκο

Η εκπληκτική Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα σήκωσε ξανά το Copa Libertadores! Πέτυχε το repeat νικώντας στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο τη Φλαμένγκο με 2-1 και έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη σπουδαία Μπόκα Τζούνιορς της περιόδου 2000-2001, που κατακτά δύο σερί Libertadores.

Την περασμένη σεζόν η Παλμέιρας, πήρε τον τίτλο με γκολ στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων, αυτή τη φορά έφτασε στο τρόπαιο έπειτα από παράταση διότι η κανονική διάρκεια του ματς έληξε ισόπαλη 1-1.

Η Παλμέιρας έχει πλέον τρία Libertadores καθώς πέραν του περυσινού, είχε κατακτήσει τον τίτλο και του 1999, ενώ έχει και τρεις χαμένους τελικούς το 1961, το 1968 και το 2000. Η ομάδα από το Σάο Πάολο έφτασε σε κατακτήσεις τη Σάντος, την Γκρέμιο και τη Σάο Πάολο. Από την άλλη πλευρά, η Φλαμένγκο, που είχε κατακτήσει τον τίτλο το 2019, δεν μπόρεσε να… τριτώσει τα τρόπαιά της (είχε κερδίσει και το 1981).

Στο 5΄ η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα άνοιξε το σκορ με τέρμα του Ραφαέλ Βέιγκα. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε το γύρισμα του Μάικ και με συρτό πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Ντιέγκο Άλβες για το 1-0.

Το 1-0

Η Φλαμένγκο πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, πίεσε ασφυκτικά και βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον συνήθη ύποπτο «Γκαμπιγκόλ».  Στο 72′ ο Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα με ένα υπέροχο σουτ από δύσκολη γωνία έγραψε το 1-1 στέλνοντας το ματς στην παράταση.

Το 1-1

Το παιχνίδι είχε μεγάλες συγκινήσεις αλλά εκείνη που χαμογέλασε στο τέλος ήταν η Παλμέιρας. Στο 96′ ο Ντέιβερσον εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της αντίπαλης άμυνας, έκλεψε, έφυγε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 2-1, ξεσπώντας σε δάκρυα χαράς!

Το 2-1

Παλμέιρας (Αμπέλ Φερέιρα): Γουέβερτον, Μάικε (108’ Μενίνο), Γκόμες, Λουάν, Πικέρες (113’ Μέλο), Ντανίλο (70’ Καρέιρο), Ζε Ραφαέλ (82’ Ντανίλο), Ντουντού, Βέιγκα (91’ Ντέιβερσον), Σκάρπα, Ρόνι

Φλαμένγκο (Ρενάτο Πορταλούπι): Άλβες, Ίσλα (79’ Ματεουζίνιο), Κάιο, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς (32’ Ρενέ), Αράο, Περέιρα (111’ Πέντρο), Ριμπέιρο (63’ Μίκαελ), Ντε Αρασκαέτα (111’ Βιτίνιο), Ενρίκε (91’ Κένεντι), Μπαρμπόσα