20 Απριλίου, 2024

Χριστίνα Μπόμπα: Απαράδεκτο κράξιμο για στήθος – «Βάλε τα βυζι@ μέσα, μάνα είσαι» [φωτο]

Χριστίνα Μπόμπα: Απαράδεκτο κράξιμο για στήθος – «Βάλε τα βυζι@ μέσα, μάνα είσαι»

Σάλος με τις φωτογραφιες της Χριστίνας Μπόμπα και τα απαράδεκτα σχόλια για το στήθος της.

«Πολύ ωραία φωτό, αλλά το στήθος γιατί έξω;». «Κι εσύ θα…;;; Με τα βυζι@ μάνααααα». «Καλέ βάλε τα βυζι@ σου μέσα, μάνα έχεις γίνει πια! Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Με αγάπη το σχόλιο». «Και υποτίθεται πως όταν κάποια γίνει μάνα σοβαρεύει και πάνω απ’ όλα σέβεται το παιδί της. Τι να πω…».

Λεκτικός ορυμαγδός. Σχόλια απαρέσκειας. Αποστροφή (λέμε τώρα…) από κάποιους που δεν αντέχουν την συγκεκριμένη εικόνα. Και στο επίκεντρο όλων αυτών, μια από τις πιο εύηχες λέξεις του κόσμου («μάνα»), η οποία διαστρεβλώνεται για χάρη μιας παντελώς αχρείαστης και σαθρής σεμνοτυφίας.

Για όσους δεν το ξέρετε, η Χριστίνα Μπόμπα κατηγορείται εδώ και μερικές ώρες σα να υπέπεσε στο προπατορικό αμάρτημα, αλλά από την «αντίστροφη»: η Εύα λόγω των πράξεών της αναγκάστηκε να ντυθεί, την στιγμή που η κ. Μπόμπα «γδύθηκε».

Ή, τουλάχιστον, αυτό της προσάπτουν οι παρελθοντολάγνοι (μια και πασιφανώς αναπολούν τον Μεσαίωνα) επικριτές της, την γνώμη των οποίων η θρασύτατη Χριστίνα ξέχασε να ρωτήσει, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον προσωπικό της όλεθρο και να εξαγριώσει το αναμάρτητο πλήθος που πάντα κουβαλάει μερικούς πρόχειρους λίθους για να πετάξει προς πάσα κατεύθυνση.

Το «σφάλμα» της γνωστής influencer ήταν πως πήγε στην Ιταλία έχοντας ξεχάσει να πάρει στις αποσκευές της την καθημερινή της μπούρκα ή έστω έναν ολόσωμο σοβά για να τον ρίξει πάνω της και να μη φαίνεται εκατοστό δέρματος. Έτσι, αναγκάστηκε να βγει έξω φορώντας μόνο το άρωμά της και αυτή την υποψία μπλούζας που δεν αφήνει τίποτα στην καλπάζουσα φαντασία των ακολούθων της:

https://www.instagram.com/p/CeGzUQxKszk/

Το αμέμπτου ηθικής κοινό της στα social media δεν άργησε να ψέξει την εμφάνισή της, «κράζοντάς» την ανηλεώς- αλλά «με αγάπη πάντα», όπως φρόντισαν να προσθέσουν αρκετοί, φοβούμενοι μήπως και παρεξηγηθούν οι αγνές προθέσεις τους.

Το μείζον ζήτημα ήταν, βέβαια, πως η Χριστίνα Μπόμπα παραήταν (για κάποιους) μπόμπα, κάτι που αποτελεί παραβίαση του άγραφου νόμου στον πλανήτη των πιθήκων: «Ου κυκλοφορήσεις με το μπούστο να φαίνεται έστω και λίγο άπαξ και γίνεις μάνα».

Σωστά: μια γυναίκα θα έπρεπε να γνωρίζει πως το μοναδικό αποδεκτό soundtrack για το υπόλοιπο της ζωής της από την στιγμή που θα φέρει στον κόσμο ένα πλασματάκι είναι το «Η ζωή εδώ τελειώνει» του Καζαντζίδη, καθώς «Αυτά που ήξερε να τα ξεχάσει!».

Το να θελήσει να φορέσει μια μητέρα ένα ρούχο που θ’ αναδεικνύει την ομορφιά της ή θα την κάνει να αισθάνεται έστω και λίγο καλύτερα μετά από μια αδιανόητα δύσκολη περίοδο (όπως είναι αυτή της κύησης και του πρώτου χρόνου μετά τη γέννα) είναι a priori κάτι κατακριτέο.

Οι παραβάτισσες, μάλιστα, θα πρέπει να τιμωρούνται με λεκτική σταύρωση στα social μέχρι να βάλουν μυαλό- γιατί πασιφανώς δεν έχουν, αφού αν είχαν δε θα τολμούσαν να φορέσουν ποτέ μια τέτοια πρόστυχη μπλούζα. Σωστά;

Εχμ, ολότελα λάθος: η Χριστίνα (και η κάθε Χριστίνα, δεν είναι η «πρωταγωνίστρια» το θέμα μας) μπορεί να φοράει, προφανέστατα, ό,τι θέλει και να κυκλοφορεί όπως θέλει.

Αν τη μια μέρα της κάνει κέφι να φορέσει «ανοιχτή» μπλούζα, δικαίωμά της. Αν την επόμενη θέλει να βάλει εν μέσω καύσωνα ζιβάγκο μέχρι το μέτωπο επειδή νοστάλγησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, επίσης δικαίωμά της. Αν γουστάρει την τρίτη να βγει έξω σαν τον Μιχάλη Ρακιντζή όταν ερμήνευε το “S.A.G.A.P.O.” στην Eurovision, μαντέψτε: ξανά δικαίωμά της.

Το να επικρίνει κανείς μία νέα μητέρα απλά και μόνο επειδή δεν του αρέσει (ενός λεπτού ηλεκτρονική σιγή για το απροκάλυπτο ψέμα: 60… 59… 58… 57…) αυτό που φοράει η Χριστίνα Μπόμπα ή απλά γιατί δεν συμφωνεί με την παλαιολιθική άποψή του περί «ηθικής», είναι τόσο βλακώδες που ακόμα και ο Τζιμ Κάρεϊ στον Ηλίθιο και τον Πανηλίθιο θα το σκεφτόταν για να το κάνει.

Όπως πολύ σωστά έγραψε και η ίδια, το πόσο ύφασμα καλύπτει το σώμα της δε θα έπρεπε ν’ αποτελεί μονάδα μέτρησης της ηθικής της. Άλλωστε, αν ήταν άντρας θ’ αντιμετωπιζόταν από την άμωμη ελληνική κοινωνία με τον ίδιο τρόπο;

Αν, για να παράδειγμα, ο σύζυγός της (ο Σάκης Τανιμανίδης, μην κάνετε πως δεν το ξέρετε όλοι εσείς που μεγαλώσατε με Μπρεχτ και σονάτες του Μπαχ) ανέβαζε μια φωτογραφία σε κάποιο από τα ταξίδια του που κάνει γυμνός βουτιά σε μια λίμνη και φαίνονται τα οπίσθιά του, θα του έγραφε κανείς από κάτω «ΡΕ ΣΑΚΗ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ, ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΓΙΝΕΣ! ΤΙ ΚΩΛΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;» ή «Ντρέπομαι για λογαριασμό σου, τι παράδειγμα δίνεις στα παιδιά σου; Με αγάπη το λέω…».

Αν καλούμασταν να ποντάρουμε όλο μας το βιος, θα βάζαμε τα λεφτά μας (αυτά τα 34 ευρώ που μας άφησε η μεγαλόψυχη ΔΕΗ μετά τον τελευταίο της λογαριασμό) σε σχόλια του στυλ «Τι κάνει ο τρελός ρε!!!!», «Σάκη δύναμηηηηη!», «Παλίκαρε, δεν παίζεσαι, έχω λιώσει χαχαχααχαχα»– εν ολίγοις, μια τίμια, αντρίκεια αποθέωση για εκείνον που παρά το γεγονός πως έγινε πατέρας συνεχίζει να ζει την ζωή του, ενόσω η γυναίκα του πλένει πιάτα και αλλάζει πάνες στο σπίτι. Γιατί αυτό πρέπει να κάνει μια σωστή μάνα, έτσι δεν είναι;

https://www.instagram.com/p/CeB1FQNq3eq/?utm_source=ig_embed&ig_rid=d40ac8ba-20a1-435d-8b4a-19edd658f873

Σεμνότυφα αγόρια και κορίτσια εκεί έξω, λάτρεις του φονταμενταλισμού και των Σκοτεινών Αιώνων, σταματήστε να είστε τόσο επικριτικοί απέναντι στους πάντες και μην προσπαθείτε ασκόπως να επαναφέρετε την Ιερά Εξέταση το σήμερα- κυρίως γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή θα κληθείτε να «εξεταστείτε» κι εσείς οι ίδιοι. Όλο και κάτι θα βρουν να σας προσάψουν, παρά το ότι είστε ομολογουμένως σαν τον Στεφ Κάρι στη γραμμή των βολών (σχεδόν αλάνθαστοι, δηλαδή).

Κατανοούμε πως το τι ρούχα φοράει η (όποια) Χριστίνα Μπόμπα είναι γεγονός άρρηκτα συνδεδεμένο με το αν είναι καλή μητέρα ή όχι. Είναι, φυσικά, παγκοίνως γνωστό πως οι καλύτερες μανάδες διαχρονικά ήταν εκείνες που ντύνονταν 365 μέρες τον χρόνο με στολή μελισσοκόμου. Όμως…

Όμως, να: φταίει η καταραμένη η εξέλιξη. Ο Homo Erectus δεν ζει πια εδώ, το ίδιο και ο Homo Sapiens. Δεν είναι απαραίτητο το να περπατάμε στα 4 πόδια μας, αλλά αρκούν και τα 2.

Αν δεν πιστεύετε εμάς, κοιτάξτε το ημερολόγιο: λέει 2022.

Προς τι τέτοια ένθεη μανία να γυρίσουμε στο 476 μ.Χ.;