29 Μαρτίου, 2024

Χάρης Ρώμας: Οι Άγριες Μέλισσες, το «διαζύγιο» με τον ΑΝΤ1 και η νέα σειρά με την Τζόυς Ευείδη

Χάρης Ρώμας: Οι Άγριες Μέλισσες, το «διαζύγιο» με τον ΑΝΤ1 και η νέα σειρά με την Τζόυς Ευείδη

O Χάρης Ρώμας μίλησε για τη νέα του σειρά, αποκαλύπτοντας ότι «θα είναι κομεντί με στοιχεία νουάρ»

Με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο του «Καφέ της Χαράς», το οποίο θα προβληθεί την επόμενη εβδομάδα και θα αποκαλυφθεί ποιος ήταν ο εμπρηστής του καφέ, ο Χάρης Ρώμας μίλησε στο περιοδικό «ΟΚ» για το συναινετικό του «διαζύγιο» με τον ΑΝΤ1. «Ο ΑΝΤ1 θα είναι πάντα το τηλεοπτικό μου σπίτι, ακριβώς γιατί εκεί έχω κάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου, σίριαλ που προβάλλονται πολύ συχνά σε επανάληψη και σημειώνουν πολύ υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Με αυτή την έννοια, είμαι και θα είμαι πάντα στον ΑΝΤ1. Από εκεί και πέρα, ως επαγγελματίες, η Άννα Χατζησοφιά κι εγώ πάντα συζητούσαμε και με άλλους σταθμούς, αλλά πάντα με τον ΑΝΤ1 τα βρίσκαμε τελικά. Αυτή τη φορά φαίνεται ότι η αλλαγή θα γίνει και αυτή η ανανέωση τελικά μας κάνει πολύ χαρούμενους. Προσωπικά μου αρέσει η ιδέα ότι θα βρεθούμε σε ένα άλλο εργασιακό περιβάλλον. Αισθάνομαι ότι θα είναι αναζωογονητικό».

Η νέα σειρά που ετοιμάζει μαζί με την Άννα Χατζησοφιά θα είναι μία κομεντί, που θα περιέχει όμως και στοιχεία νουάρ. «Είναι κάτι ολότελα καινούριο που θέλαμε να κάνουμε με την Άννα, γιατί μας αρέσει να συστήνουμε στον κόσμο νέα πράγματα και πρόσωπα. Μαζί με καταξιωμένους ηθοποιούς της γενιάς μου θα υπάρχουν λοιπόν και πολλά νέα παιδιά» δήλωσε ο ίδιος.

Η σειρά θα προβάλλεται είτε από το Mega είτε από τον Alpha και σε αυτήν υπολογίζεται η Τζόυς Ευείδη. «Δεν τους είπα ποτέ στον ΑΝΤ1 ότι δεν θέλω να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Τους είπα, όμως, ότι το καινούριο σίριαλ που θα κάνουμε με την Άννα Χατζησοφιά είναι μια σειρά εποχής. Αυτό σημαίνει ότι στοιχίζει πολύ. Από τις συζητήσεις που κάναμε με τον ΑΝΤ1 κατάλαβα ότι δεν έψαχνε ένα ακριβό σίριαλ τη δεδομένη στιγμή και ενδεχομένως θα έπρεπε να περιμένω τουλάχιστον μία σεζόν και ίσως και παραπάνω. Οπότε, αφού είχα προτάσεις από άλλα κανάλια, στράφηκα αλλού» τόνισε για το γεγονός ότι η επόμενη σεζόν δεν θα τον βρει στο κανάλι του Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Ρώμας αναφέρθηκε στις «Άγριες Μέλισσες», την παράταση που πήραν για τρίτη σεζόν και την απόφασή του ν’ αλλάξει τηλεοπτική στέγη. «Η δική μας σειρά αναφέρεται στη δεκαετία του ’60 και σεναριακά δεν έχει καμία σχέση με τις “Άγριες Μέλισσες”. Αλλά δεν παύει να είναι μια σειρά εποχής. Θα μου πεις: “Και γιατί δεν περίμενες;” Διότι κόντρα στη ρήση που λέει: “Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει”, εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω αν δεν έχω έναν στενό προγραμματισμό, για την επόμενη πενταετία μη σου πω. Για τα επόμενα πέντε χρόνια, λοιπόν, υπάρχουν κι άλλα πράγματα που θέλω να κάνω και δεν χωρούν αναβολή. Όσο κι αν αγαπώ τον Θοδωρή Κυριακού, με τον οποίο έχουμε στενή και ειλικρινή σχέση, όταν συναντηθήκαμε και μου εξέφρασε τη στενοχώρια του για το προσωρινό μας διαζύγιο, του εξήγησα ότι δεν μπορούσα να περιμένω για να κάνω το επόμενο τηλεοπτικό μου βήμα».