24 Απριλίου, 2024

Champions League: Πισωγύρισμα 21 ετών και αποκλεισμός για Μπαρτσελόνα! Πέρασε η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου

Champions League: Πισωγύρισμα 21 ετών και αποκλεισμός για Μπαρτσελόνα! Πέρασε η Μπενφίκα του Βλαχοδήμου

Ο Τσάβι ήταν 20 ετών κι έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μπαρτσελόνα όταν η Μπλαουγκράνα ήπιε για τελευταία φορά το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τη φάση των ομίλων του Champions League. 21 χρόνια αργότερα, η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο άλλοτε θρυλικός παίκτης των Καταλανών, από το πόστο του προπονητή πλέον,  να γευτεί την πίκρα του πρώτου αποκλεισμού απ’ τους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης έπειτα από δύο δεκαετίες.

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στο ρελαντί με 3-0 από την ανίκητη Μπάγερν Μονάχου και αποχαιρετά το Champions League καθώς τερμάτισε τρίτη και θα συνεχίσει στο Europa League. Οι Βαυαροί δεν… χαρίστηκαν στους Καταλανούς και με τρία γκολ του Μίλερ, του Σανέ και του Μουσιάλα σφράγισαν την έκτη σερί νίκη τους στον 5ο όμιλο. Δεύτερη τερμάτισε η Μπενφίκα του εξαιρετικού και πάλι Οδυσσέα Βλαχοδήμου που αν και δυσκολεύτηκε, έκανε το χρέος της, κέρδισε την Ντινάμο Κιέβου με 2-0 χάρη σε δύο γρήγορα γκολ του Γιάρεμτσουκ και του Ζιλμπέρτο, κι έκλεισε θέση στην κληρωτίδα των 16 της διοργάνωσης.

Απ’ τον 7ο όμιλο θριαμβεύτριες αναδείχθηκαν η πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιλ που επικράτησε 1-3 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ και η πρωταθλήτρια Αυστρίας Σάλτσμπουργκ που νίκησε 1-0 τη Σεβίλλη, την οποία έστειλε στο Europa League. Η Σάλτσμπουργκ για πρώτη φορά στην ιστορία της πέρασε στα νοκ άουτ του Champions League!

Λευκό τοπίο και αναβολή στο Μπέργκαμο

Απέμεινε πάντως μια εκκρεμότητα για τη φάση των ομίλων καθώς το παιχνίδι της Αταλάντα με τη Βιγιαρεάλ αναβλήθηκε λόγω έντονης χιονόπτωσης στο Μπέργκαμο. Το ματς θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (9/12) και μια εκ των δύο θα προκριθεί στην επόμενη φάση, ενώ η χαμένη θα συνεχίσει στο Europa. Η Αταλάντα θέλει μόνο νίκη, ενώ η Βιγιαρεάλ αρκείται και σε ισοπαλία. Η πρώτη θέση στον 6ο όμιλο ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Γιουνγκ Μπόις.

O νέος τεχνικός της Γιουνάιτεντ Ραλφ Ράνγκνικ άφησε εκτός αποστολής τον Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά χρησιμοποίησε τον Τομ Χίτον! Ποιος ειναι αυτός;  Πρόκειται για έναν 35χρονο γκολκίπερ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου 19 χρόνια μετά τη μεταγραφή του ως πιτσιρικάς στους Κόκκινους διαβόλους!

Ο Άγγλος γκολκίπερ, ο οποίος μπήκε στο ματς ως αλλαγή, εντάχθηκε στις ακαδημίες του συλλόγου το 2002 και προβιβάστηκε στην πρώτη ομάδα το 2005. Χρειάστηκε να περιμένει όμως μια… ζωή για την πρώτη του εμφάνιση. Το 2010 είχε αποχωρήσει έπειτα από διαδοχικούς δανεισμούς, με προορισμό την Κάρντιφ και επέστρεψε στο Ολντ Τράφορντ το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Άστον Βίλα.

Γνωστές είναι πλέον οι 15 από τις 16 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα την προσεχή Δευτέρα (13/12) για τα νοκ άουτ της φάσης των «16» του Champions League. Η αναβολή του παιχνιδιού Αταλάντα – Βιγιαρεάλ αφήνει ανοιχτό το τελευταίο εισιτήριο που θα πάει στα χέρια μιας εκ των δύο.

Το γκολ της Ζενίτ στις καθυστερήσεις έστειλε την Τσέλσι στη δεύτερη θέση του ομίλου της (8ος) και στο γκρουπ των… θεωρητικά «ανίχυρων», όπου η παρουσία ομάδων όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Ίντερ και η Ατλέτικο Μαδρίτης εγγυάται για ζευγάρια «φωτιά» στα νοκ άουτ παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι ομάδες που προκρίθηκαν στην επόμενη φάση είναι οι εξής:

ΙΣΧΥΡΟΙ

Μάντσεστερ Σίτι

Λίβερπουλ

Άγιαξ

Ρεάλ Μαδρίτης

Μπάγερν Μονάχου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Λιλ

Γιουβέντους

ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ

Παρί Σεν Ζερμέν

Ατλέτικο Μαδρίτης

Σπόρτινγκ Λισσαβόνας

Μπενφίκα

Βιγιαρεάλ ή Αταλάντα

Σάλτσμπουργκ

Ίντερ

Τσέλσι

5ος όμιλος

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 3-0 (34′ Μίλερ, 43′ Σανέ, 62′ Μουσιάλα)

Μπενφίκα – Ντινάμο Κιέβου 2-0 (16′ Γιάρεμτσουκ, 22′ Ζιλμπέρτο)

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 18

Μπενφίκα 8

Μπαρτσελόνα 7

Ντινάμο Κιέβου 1

6ος όμιλος

Αταλάντα – Βιγιαρεάλ – Αναβλήθηκε

Μάντσεστερ Γιουν. – Γιουνγκ Μπόις 1-1 (9′ Γκρίνγκουντ – 42′ Ρίντερ)

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 11

Βιγιαρεάλ 7 (1 ματς λιγότερο)

Αταλάντα 6 (1 ματς λιγότερο)

Γιουνγκ Μπόις 5

7ος όμιλος

Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη 1-0 (50′ Οκαφόρ)

Βόλφσμπουργκ – Λιλ 1-3 (89′ Στέφεν – 11′ Γιλμάζ, 72′ Ντέιβις, 78′ Γκόμες)

Βαθμολογία

Λιλ 11

Σάλτσμπουργκ 10

Σεβίλλη 6

Βόλφσμπουργκ 5

8ος όμιλος

Γιουβέντους – Μάλμε 1-0 (18′ Κεν)

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3 (38′ Κλαουντίνιο, 42′ Σερντάρ, 94′ Οζντόεφ – 2′, 85′ Βέρνερ, 62′ Λουκάκου)

Βαθμολογία

Γιουβέντους 15

Τσέλσι 13

Ζενίτ 5

Μάλμε 1