25 Απριλίου, 2024

Champions League: Μέγας Κριστιάνο έστειλε τη Γιουνάιτεντ στους 16 – Ασύλληπτο γκολ Λεβαντόβσκι

Champions League: Μέγας Κριστιάνο έστειλε τη Γιουνάιτεντ στους 16 – Ασύλληπτο γκολ Λεβαντόβσκι

Με τη σφραγίδα (ποιού άλλου;) του Κριστιάνο Ρονάλντο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 0-2 της Βιγιαρεάλ στο ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου του Champions League και εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των 16.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι με τον υπηρεσιακό Μάικλ Κάρικ στον πάγκο στο πρώτο ματς στη μετά Σόλσκιερ εποχή, αφού εξασφάλισαν το μηδέν στην άμυνα, «χτύπησαν» στο φινάλε με τον συνήθη ύποπτο. Στο 78′ ο Κριστιάνο εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο του Φρεντ και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε τον δρόμο για το τρίποντο. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του 36 χρονου Πορτογάλου σε 14 παιχνίδια αφότου επέστρεψε στους Μπέμπηδες! Παράλληλα, ο CR7 σκόραρε για πέμπτο συνεχόμενο ματς με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στους ομίλους του Champions League!

Το τελικό 0-2 διαμόρφωσε στο 90′ ο Σάντσο. Πλέον η Γιουνάιτεντ περιμένει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα στον 6ο όμιλο μεταξύ της Γιουνγκ Μπόις και της Αταλάντα καθώς σε περίπτωση γκέλας των Ιταλών θα εξασφαλίσει και την πρώτη θέση.

Στο άλλο απογευματινό παιχνίδι, η Μπάγερν Μονάχου πέρασε νικηφόρα απ’ το Κίεβο. Οι Βαυαροί, που έχουν εξασφαλίσει προ καιρού όχι μόνο την πρόκριση αλλά και την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο, επικράτησαν 2-1 της Ντινάμο στο χιονισμένο Ολιμπίνσκι και πανηγύρισαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των ομίλων. Ο Λεβαντόβσκι άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι στο 14′ κι ο Κομάν πέτυχε το 0-2 στο 42′. Η ουκρανική ομάδα το μόνο που κατόρθωσε ήταν να μειώσει στο 70′ με τον Γκάρμας.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ντινάμο Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου 1-2 (70′ Γκάρμας – 14′ Λεβαντόβσκι, 42′ Κομάν)

22.00 Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα / COSMOTE SPORT 3 HD

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγων.)

Μπάγερν Μ. 15 (5 αγ.)

Μπαρτσελόνα 6

Μπενφίκα 4

Ντιναμό Κιέβου 1 (5 αγ.)

 

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γ. 0-2 (78′ Ρονάλντο, 90′ Σάντσο)

22.00 Γιουνγκ Μπόις – Αταλάντα / COSMOTE SPORT 7 HD

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (4 αγων.)

Μάντσεστερ Γ. 10 (5 αγ.)

Βιγιαρεάλ 7 (5 αγ.)

Αταλάντα 5

Γιούνγκ Μπόις 3