19 Απριλίου, 2024

Αύριο (22/4) πληρώνονται οι συντάξεις Μαΐου – Δείτε ποιοι θα έχετε χρήματα στους λογαριασμούς σας

Σας αφορά!

Αύριο (22/4) αρχίζουν να πληρώνονται οι συντάξεις του Μαΐου, μετά την τροποποίηση που αποφασίστηκε στο συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ για το πρόγραμμα. Γνωστές είναι, επίσης, οι νέες κατηγορίες δικαιούχων για το επίδομα των 800 ευρώ.

Για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, λόγω του κορωνοϊού, λοιπόν, ορισμένοι συμπολίτες μας ήδη από την Τετάρτη θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες προπληρωμής των συντάξεων είναι οι εξής:

Οι συντάξεις προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, θα καταβληθούν:

Την Τετάρτη 22 Απριλίου 2020 για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020 για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στην Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.

Χάος στον ελληνικό τουρισμό: Κίνδυνος για απώλεια 45.000 θέσεων εργασίας λόγω κορωνοϊού!

Χάος επικρατεί εξαιτίας του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του για τον ελληνικό τουρισμό, καθώς μπορεί να χαθούν μέχρι και 45.000 θέσεις εργασίας.

Τις επιπτώσεις αυτές σχολίασε στο MEGA και η Κωνσταντίνα Σβύνου, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων.

«Είναι πολύ νωρίς για μια επιχείρηση να αποφασίσει αν θα ανοίξει ή όχι. Όλα θα εξαρτηθούν από τα μέτρα της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της τουριστικής οικονομίας. Έχουν γίνει τα αιτήματα προς τα αρμόδια υπουργεία. Το ποσοστό που έχουν αποφασίσει ότι δεν θα ανοίξουν είναι γύρω στο 3%. Πολλές επιχειρήσεις ζυγίζουν το κόστος ανοίγματος και το κόστος μη ανοίγματος», σημείωσε η κ. Σβύνου.

«Οι επισφαλείς θέσεις εργασίας είναι κοντά στις 45 χιλιάδες θέσεις, που ανέρχεται κοντά στο 40% της απασχόλησης στον χώρο των ξενοδοχείων», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στον εσωτερικό τουρισμό, και στο κατά πόσο αυτός μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση, η κ. Σβύνου ανέφερε ότι «ο εσωτερικός τουρισμός θα μας “δώσει” ενέσεις, αλλά δεν θα μπορέσει να μας κρατήσει».

«Για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις στον τουρισμό θα πρέπει να βοηθηθούν επί της ουσίας. Ο τουρισμός αγγίζει κοντά το 30% του ΑΕΠ, είναι πυλώνας της οικονομίας και οφείλουμε να τον στηρίξουμε», κατέληξε η κ. Σβύνου.